co creatie home

Het ondernemingsplan maken

 • Maak in 5 minuten jouw ondernemingsplan

  Zie jij als een berg op tegen het schrijven van een goed businessplan? Met de tips uit deze online startersmodule van de Rabobank heb je al in 5 minuten tijd al een goede basis in handen.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder
 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Voorbeeld ondernemersplan nodig?

  Zoek je een voorbeeld van een goed ondernemingsplan om tegen jouw verhaal aan te houden? Bekijk of je op het goede spoor zit: download hier kosteloos een voorbeelddocument.

  Lees verder

Wat je moet weten over retourpinnen

thumbnail retourpinnen

Ken jij de voordelen van retourpinnen al? In dit geval krijgt een klant die een product wil retourneren het aankoopbedrag niet contant, maar via een omgekeerde pintransactie terug. Lees meer over deze betaalmethode.

De toegevoegde waarde van persona's

personas blauw

Een bedrijf valt of staat vaak met het effectief bereiken van de belangrijkste doelgroep(en). Wil jij die van jou beter leren kennen? Stel dan eens persona's op. Lees hier hoe je dat kunt doen.

Doe jij al mee aan The Next Entrepreneur?

Nieuwtje TNE14 vrouw

Startende ondernemers opgelet: doe jij al mee aan The Next Entrepreneur 2014, de ondernemerswedstrijd waarbij je kans maakt op 12.500 euro? Inschrijven kan nog tot vrijdag 17 oktober, dus pak deze kans en meld je nu aan!

De start van...

Start Van promoblok 2
Van Heineken en Van Bommel tot aan BIC, Ferrari of Apple: ook de oprichters van grote merken zijn ooit hetzelfde begonnen als jij: als starter. Hier vind je meer dan 100 inspirerende portretten van succesvolle ondernemers.

Ga naar de succesverhalen

Word zelfstandige zorgprofessional in 9 stappen

Word zelfstandige zorgprofessional in 9 stappen

Er komen steeds meer ZZP'ers in de gezondheidszorg, maar tegelijkertijd pakt de overheid de schijnzelfstandigheid in de zorg stevig aan en trekt de fiscus duizenden VAR-verklaringen in. Let daarom goed op de regels: word zelfstandige zorgprofessional in 9 stappen.

Checklist: alternatieven voor de chipknip

Checklist: alternatieven voor de chipknip

Nu de chipknip als betaalmiddel verdwijnt, ben je als ondernemer per 1 januari 2015 op alternatieve betaalmethoden aangewezen. Naast het (nieuwe) pinnen staat de opvolger die in dezelfde behoefte als de chipknip voorziet al klaar: contactloos betalen.

FNV Zelfstandigen stuurt brief naar Wiebes

zzp zorg zorgprofessional

FNV Zelfstandigen vindt dat alle Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) die werken in de zorg zo snel mogelijk een VAR-wuo moeten krijgen. De organisatie heeft hiervoor staatssecretaris Wiebes benaderd via een brief.

Herman Wijffels 2014

Sprout Challengerday 2014

De start van...

 • duracell alternatieve thumbnail

  Duracell

  Het Duracell-konijntje kent iedereen wel, maar wie heeft de alkalinebatterij eigenlijk bedacht?
 • Pinterest thumbnail

  Pinterest

  Pinterest kende een trage start, maar timmert nu hard aan de weg om Facebook en Twitter in te halen.
 • Heinz thumbnail

  Heinz

  Denk je aan tomatenketchup? Dan heb je het al snel over Heinz. Hoe is dit merk groot geworden?

Welk tarief mag jij als ZZP'er rekenen?

tarief uurtarief taxi

Zo veel mensen, zo veel verschillende sectoren en functies waarin je als ZZP'er actief kunt zijn. Maar hoe weet je dat je voor jouw werkzaamheden het juiste uurloon rekent? Met deze tips kom je verder.

Checklist: de marketingmix 2.0

Marketing mix paars def

Als ondernemer hoop je natuurlijk dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst komen afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Hoe geef je een goede speech?

speech presentatie

Goed kunnen speechen is een vak apart. Maar wel eentje dat je kunt leren. Moet jij binnenkort jouw startupidee pitchen of een presentatie houden op een bijeenkomst? Met deze 'speechtips' kom je verder.

6 crowdfundingtips voor starters

crowdfundingtips voor starters

Als je als startende ondernemer moeilijk startkapitaal kunt krijgen van een enkele investeringspartij, kan crowdfunding uitkomst bieden. Maar hoe stel je een goede campagne op? Dat lees je hier.

sluiten
Wil je geen enkele tip missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

Prinsjesdag NieuwsbriefP.S.: tijdelijk ontvangt elke aanmelder de PDF 'Prinsjesdag: wat verandert er voor jou in 2015?'