Stimuleringskapitaal

Stimuleringskapitaal

Het

a target="_blank" href="https://www.rabobank.nl/bedrijven/producten/financieren/om_een_bedrijf_te_starten/rabobank_stimuleringskapitaal/default?cam=stimuleringskapitaal&afb=stimuleringskapitaal&lok=bedrijven.homepage&pos=actie1">Rabobank Stimuleringskapitaal is een financieringsvorm, onder andere bedoeld voor beginnende bedrijven, doorgroeiers en innovatieve bedrijven. Op twee belangrijke punten verschilt het Stimuleringskapitaal van een gewone banklening: Het is een achtergestelde lening en de lening kan in de eerste vijf jaar aflossingsvrij gemaakt worden.

Het feit dat het Stimuleringskapitaal een achtergestelde lening is, houdt in dat u - mocht u failliet gaan - eerst alle andere schuldeisers betaalt. Pas daarna start u met het aflossen van het Stimuleringskapitaal. Het kan dus zijn dat, mocht uw bedrijf in een faillissement geraken, u deze lening uiteindelijk helemaal niet kunt aflossen. In dat geval wordt het resterende bedrag kwijtgescholden. Een achtergestelde lening vormt, net als het eigen vermogen, risicodragend kapitaal. Als u over meer risicodragend kapitaal in uw bedrijf beschikt, heeft u een grotere buffer voor eventuele tegenvallers en wordt het gemakkelijker om financieringen van derden te krijgen. Stimuleringskapitaal bedraagt maximaal een half miljoen euro én maximaal vijftig procent van de (gevraagde uitbreiding van de) zakelijke financiering.

Eerste vijf jaar aflossingsvrij
U heeft de mogelijkheid om de lening de eerste vijf jaar aflossingsvrij te maken. Hierdoor beschikt uw bedrijf in de eerste jaren over extra financiële ruimte. Klik hier voor meer informatie over het Rabobank Stimuleringskapitaal. Informeer daarnaast bij uw bank naar andere kredietmogelijkheden voor uw startup.

Gepubliceerd op:
25-11-2010

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren. Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:


Klik hier om de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters te zien.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Herman Wijffels 2014

De start van...

Start Van promoblok 2
Van Heineken en Van Bommel tot aan BIC, Ferrari of Apple: ook de oprichters van grote merken zijn ooit hetzelfde begonnen als jij: als starter. Hier vind je meer dan 100 inspirerende portretten van succesvolle ondernemers.

Ga naar de succesverhalen

Sprout Challengerday 2014

Wat is Ikgastarten?

Ikgastarten.nl is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken.

Wat verandert er voor jou in 2015?
X
Wat verandert er voor jou in 2015?
Je leest het in onze PDF over de kabinetsplannen. Zo ben je vast voorbereid op volgend jaar. 
sluiten
Wil je geen enkele tip missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

Prinsjesdag NieuwsbriefP.S.: tijdelijk ontvangt elke aanmelder de PDF 'Prinsjesdag: wat verandert er voor jou in 2015?'