Makkelijker krediet voor starters met uitkering

Bijgewerkt op 01 januari 2014
1 min  leestijd
11
Auteur: Marieke Leijnen

Werklozen die ondernemer willen worden kunnen voortaan gemakkelijker een lening krijgen. Hun gemeente mag voortaan borg staan voor zowel leningen van banken als van verstrekkers van microkredieten.

Met dit voorstel van staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) wil het kabinet het werklozen gemakkelijker maken om voor zichzelf te beginnen. De ervaring leert dat ZZP’ers die vanuit een uitkering starten goed presteren. Na een jaar kan 42 procent het al zonder uitkering redden en na vier jaar is dat opgelopen tot 74 procent. Gemeenten mogen mensen met een uitkering bijstaan met coaching en begeleiding om zo een succesvolle onderneming te starten.

Johan Marrink van ZZP Nederland is kritisch over de maatregel. Hij is blij met ruimere kredietmogelijkheden voor starters, maar vreest tegelijkertijd oneigenlijke concurrentie voor ondernemers die al in business zijn. Zij kunnen namelijk geen beroep doen op deze regeling.

Meer over zzp

Meer over zzp
ZZP rekening

Breng je financiële administratie op orde voor 2023

Makkelijk onderscheid maken tussen privé en zakelijke uitgaven? Met de Rabo ZZP rekening start je laagdrempelig met weinig kosten: je betaalt alleen voor wat je gebruikt.

Sluiten