De Startversterker gratis tool

Startversterker: maak een ijzersterke start!

Je eigen bedrijf beginnen? De Startversterker is een gratis tool die jou als startende ondernemer uitdaagt met tests, tips, must-do's en checklists. Focus op je doel. Ontdek wie je nodig hebt om te groeien. En: hoe je met topklanten meer omzet draait.

Blijf up-to-date

Ondernemerstips in je mailbox.

Met het Business Model Canvas breng je al jouw bedrijfsaspecten op een overzichtelijke en visuele manier in kaart. Aan de hand van negen bouwstenen beschrijf je jouw organisatie, het verdienmodel, klanten, relaties en leveranciers.

Business Model Canvas: zo haal je er meer uit

marieke
marieke

Het aantal startende ondernemers dat er direct voluit voor gaat neemt sterk toe. Er zijn 13% meer fulltime zzp'ers begonnen dan in het eerste kwartaal van 2018. De totale groei van het aantal startende ondernemers is zo'n 10%.

Trend: 100% gáán vanaf dag 1

Fulltime zzp'er
Fulltime zzp'er

Nederlanders besteedden in 2017 € 10,66 miljard aan online aankopen van producten en diensten ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Hoe profiteer je van deze groei als startende ondernemer tussen de grote bedrijven?

Een webshop beginnen: wat heb je nodig?
Een webshop beginnen: wat heb je nodig?

Zoveel mensen, zoveel verschillende sectoren en functies waarin je kunt werken. Maar hoe weet je of jij voor jouw producten of diensten het juiste uurloon rekent? Met de tips in dit artikel kom je verder.

Hoe bepaal ik mijn tarief?

Reken jij het juiste tarief als ZZP'er? - home
Reken jij het juiste tarief als ZZP'er?

Als je start als zzp'er, is het een vraag die vaak door je hoofd speelt: hoe kom ik aan klanten? Zonder voldoende opdrachtgevers heb je immers ook geen uitzicht op veel inkomsten. Met de tips in deze checklist kom je verder.

ZZP
Acquisitie-klanten vinden
Acquisitie-klanten vinden

Het bepalen van je uurtarief: iets waar menig startende zzp'er of ondernemer zich het hoofd over breekt. Te hoog zitten is niet goed, maar te laag is natuurlijk weer het andere uiterste. Hoe kom je tot het juiste uurloon?

Hoe bereken jij jouw uurtarief
Hoe bereken jij jouw uurtarief

Als ondernemer heb je fiscale rechten en plichten. Zo moet je in veel gevallen btw afdragen, maar mag je vaak ook btw terugvragen over zakelijke uitgaven. Hoe je dat laatste kunt doen, lees je in deze checklist.

Btw terugvragen
Btw terugvragen

De wet DBA is van de baan, maar tot de komst van de vervanger in 2020 blijft ze nog steeds gelden. Hoe zit dat met de bijbehorende modelovereenkomsten? In sommige gevallen is het slim om er toch een op te stellen.

Heb ik een modelovereenkomst nodig?

Modelcontract
Modelcontract
Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.