Wat is Startup Cinema? - home

Wat is Startup Cinema?

Als startende ondernemer leer je elke dag wel iets nieuws. Dan is het juist wel fijn om ook eens de ervaringen van andere ondernemers te horen. En dat kan op hét gratis event van het jaar: Startup Cinema!

Dit moet je weten over de startersaftrek

Startersaftrek

De startersaftrek is een verhoging van de zelfstandigenaftrek, bedoeld om het starten van een onderneming te stimuleren. Starters kunnen in de eerste vijf jaar van hun onderneming drie keer een extra bedrag van hun winst aftrekken.

'Boost your business' met Facebook

‘Boost your business’ met Facebook

Zo’n 6,6 miljoen Nederlanders maken dagelijks gebruik van Facebook. Niet zo gek dus dat ook steeds meer ondernemers de potentie van het platform inzien en dit inzetten als middel om met klanten te communiceren.

Startup Cinema

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Het ondernemingsplan maken

 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Hoe schrijf je een goed ondernemingsplan?

  In een ondernemersplan maak je het idee concreet en breng je de kansen en eventuele risico's in kaart. In deze categorie vind je alle informatie die je nodig hebt om een bedrijfsplan te maken.

  Lees verder
 • Voorbeelden van goede bedrijfsplannen

  Of je nu ZZP’er wordt of start in de horeca: ondernemen begint met een bedrijfsplan. Rabobank heeft voor de populairste branches voorbeelden opgesteld die je vrijblijvend kunt downloaden.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder

Stichting oprichten: dit zijn de regels

Oprichten stichting

Een stichting wijkt enigszins af van de andere rechtsvormen. Bij een stichting draait het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een bv, niet primair om het maken van winst, maar om het realiseren van een doel. Dit zijn de regels voor het starten van een stichting.

De juiste merknaam kiezen: zo zit dat

Door: Jan Hart - Voorlichter bij BBIE
De juiste merknaam kiezen: zo zit dat

Iedere ondernemer krijgt er ooit mee te maken: het kiezen van een naam. Een naam voor het bedrijf, je product of misschien wel voor dat ene innovatieve concept dat je in de markt wilt zetten.

De voor- en nadelen van dropshipping

De voor- en nadelen van dropshipping

Startende ondernemers die een webshop beginnen, maken steeds meer gebruik van dropshipping. Hoe haal je hier het meeste voordeel uit en waarmee moet je allemaal rekening mee houden bij dropshipping?

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier gratis een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

Laat je inspireren

Startup Cinema promoblok

Ben jij kort geleden gestart met ondernemen? Kom naar Startup Cinema: gratis events met eerlijke en inspirerende verhalen van succesvolle ondernemers.

Bestel je gratis kaarten

De start van...

 • Rituals logo
  Een nieuw beautymerk beginnen met maar een klein marketingbudget: is dat gekkenwerk? Raymond Cloosterman kreeg het voor elkaar.
 • Zalando thumbnail
  Webshop Zalando begon in crisistijd, maar slaagde er in relatief weinig tijd in om internationaal te gaan en bekend te worden in (vrijwel) heel Europa.
 • Facebook logo 2016
  Ooit gestart als veredeld online smoelenboek voor studenten, maar deze site groeide in rap tempo uit tot het grootste sociale netwerk ter wereld.
 • Verkade thumbnail
  'De meisjes van' chocolade- en koekjesfabrikant Verkade kent inmiddels iedereen. Hoe heeft dit Nederlandse bedrijf het door de jaren heen gedaan?
Foodtruck beginnen: dit zijn de regels

Foodtruck beginnen: dit zijn de regels

De ouderwetse patatkraam of ijscokar kent iedereen, maar tegenwoordig zijn er nog veel meer producten die je vanuit een foodtruck kunt verkopen. Met welke regels krijg je als eigenaar van een foodtruck te maken en waarop moet je letten?

Spookfacturen: wat moet je doen?

Spookfacturen: wat moet je doen?

Hoe ga je als ondernemer om met spookfacturen? Wat moet je doen als je er een ontvangt en welke risico’s komen daarbij kijken? In dit artikel gaan we in op deze vorm van acquisitiefraude.

Een bedrijf aan huis starten doe je zo

Hoe start je een bedrijf aan huis?

Vanuit huis werken kan een uitkomst zijn voor starters. Je hoeft dan niet meteen te investeren in een bedrijfslocatie en de werkruimte is vaak al aanwezig. Maar je krijgt wel te maken met een aantal regels. Lees er meer over in dit artikel.

8 relevante social media-kanalen voor starters

8 relevante social media-kanalen voor starters

Als startende ondernemer kun je verschillende social media-kanalen gebruiken om jouw product of dienst in de markt te zetten. Welke strategie past bij welk platform, wat zijn de verschillen en welk kanaal is het meest relevant?

5 tips voor het maken van een offerte

Offerte maken? Artikel met handige tips voor starters

Een offerte maken doe je bijna altijd op verzoek van een (potentiële) klant of opdrachtgever. Hierin vermeld je specifiek welke diensten jij (of jouw personeel) gaat uitvoeren en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn.

Wat is het juiste moment om te starten?

Door: Martijn van der Tuin - Succesvol Ondernemen Coach
Wat is het juiste moment om te starten?

Wat is het juiste moment om te gaan ondernemen? Een vraag die ik de afgelopen maanden vaak heb gehoord. In deze blog deel ik mijn inzichten en tips.

Btw-tarieven en vrijstellingen: zo zit dat

Btw-tarieven en vrijstellingen: zo zit dat

Startende ondernemers en ZZP’ers rekenen in de meeste gevallen btw over hun goederen of diensten. In Nederland gelden tarieven van 21, 6 of 0 procent, maar het kan ook zijn dat jouw werkzaamheden zijn vrijgesteld van btw.

Handelsonderneming beginnen: zo zit dat

Handelsonderneming

Met de opkomst van de webshops, groeit ook het aantal ondernemers met een handelsbedrijf. Een handelsonderneming, vooral bekend van de detail- en groothandel, koopt en verkoopt goederen zonder deze te bewerken.

Arbeidsongeschiktheid: dit zijn de regels

Arbeidsongeschiktheid: dit zijn de regels

Arbeidsongeschiktheid: je denkt er liever niet aan. Toch is het verstandig om wel de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Bij een ongeval een langdurige ziekte kun je als ondernemer namelijk niet bij de overheid terecht.

4 voordelen van een zakelijke rekening

4 voordelen van een zakelijke rekening

Waarom zou je als startende ondernemer direct een zakelijke rekening openen? Dit is inderdaad niet verplicht, maar op deze manier houd je jouw zakelijke en privéinkomsten wel een stuk beter gescheiden.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.