Kleineondernemersregeling

Startersvoordeel campagne 1 png

Het ondernemingsplan maken

 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Hoe schrijf je een goed ondernemingsplan?

  In een ondernemersplan maak je het idee concreet en breng je de kansen en eventuele risico's in kaart. In deze categorie vind je alle informatie die je nodig hebt om een bedrijfsplan te maken.

  Lees verder
 • Voorbeelden van goede bedrijfsplannen

  Of je nu ZZP’er wordt of start in de horeca: ondernemen begint met een bedrijfsplan. Rabobank heeft voor de populairste branches voorbeelden opgesteld die je vrijblijvend kunt downloaden.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder

Bouwvak 2016: wat betekent dit voor jou?

Bouwvak

De bouwvak gaat weer van start. Veel opdrachtgevers in de bouw werken niet in deze vakantieperiode en dat kan ook gevolgen hebben voor ZZP’ers. Tegelijkertijd biedt het kansen omdat de concurrentie op het strand ligt.

Checklist: auto leasen voor ZZP'ers

Kun je als ZZP'er een auto leasen?

Niet iedere startende ondernemer kan zich een nieuwe bedrijfsauto veroorloven. Een leaseauto kan daarom een goed alternatief zijn. Maar hoe pak je zoiets aan? Waar te beginnen in het woud van leasecontracten? Lees daarom meer over leaseauto's voor ZZP'ers.

Zo maak je een ijzersterk financieel plan

Een ijzersterk financieel plan: zo maak je het

Krijg ik mijn financiering wel rond? Het is iets wat menig starter zich afvraagt. Het financiële hoofdstuk in je businessplan is daarin vaak doorslaggevend. Met de tips van expert Bas Bakkenes maak je een ijzersterk financieel plan.

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier kosteloos een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

De start van...

 • Rituals logo
  Een nieuw beautymerk beginnen met maar een klein marketingbudget: is dat gekkenwerk? Raymond Cloosterman kreeg het voor elkaar.
 • Zalando thumbnail
  Webshop Zalando begon in crisistijd, maar slaagde er in relatief weinig tijd in om internationaal te gaan en bekend te worden in (vrijwel) heel Europa.
 • Facebook logo 2016
  Ooit gestart als veredeld online smoelenboek voor studenten, maar deze site groeide in rap tempo uit tot het grootste sociale netwerk ter wereld.
 • Verkade thumbnail
  'De meisjes van' chocolade- en koekjesfabrikant Verkade kent inmiddels iedereen. Hoe heeft dit Nederlandse bedrijf het door de jaren heen gedaan?
Bedrijfsplan maken

Een bedrijfsplan in 10 stappen

Een goed businessplan schrijven? Dat hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als je misschien denkt. In dit stappenplan gaan we in op het beroemde Sequioa-principe, waarmee je al in 10 stappen een concreet bedrijfsplan kunt maken.

Een zakelijke administratie opzetten: zo doe je dat

Door: Menno Commandeur - Product Owner bij SnelStart
Thumbnail administratie

Start je een bedrijf? Dan moet je ook een zakelijke administratie (laten) opzetten en bijhouden. Welke programma’s kun je hiervoor gebruiken? Boekhoudexpert Menno zet alle voor- en nadelen op een rij.

Zo haal je meer uit jouw netwerk

Meer halen uit je netwerk? Dat doe je zo

Netwerken is voor ondernemers een goede manier om in contact te komen met nieuwe klanten. Je netwerk uitbreiden is een belangrijke vorm van acquisitie, maar vergeet jouw bestaande relaties niet. Door je huidige kennissenkring warm te houden, kunnen er mooie kansen op jouw pad komen.

Maak een eigen website in 7 stappen

Maak een eigen website in 7 stappen

Bij een succesvolle start van jouw bedrijf mag een goede zakelijke website niet ontbreken. Idealiter huur je hiervoor een professioneel bureau in, maar wie zelf aan de slag wil, kan ook prima zelfstandig een bedrijfssite maken.

Ideebescherming, een uitdaging

Door: Jan Hart - Voorlichter bij BBIE
Blog BBIE | Ideebescherming, een uitdaging

Ben je bang dat iemand anders er met jouw businessidee vandoor gaat zodra je iets prijsgeeft? In deze blog gaat Jan Hart van het BBIE in op de mogelijkheden én onmogelijkheden van ideebescherming.

Vijfkrachtenmodel van Porter: zo zit dat

Vijfkrachtenmodel van Porter: zo zit dat

Het vijfkrachtenmodel van Porter is een handig hulpmiddel om de kans op succes in jouw bedrijfstak en branche in te schatten. Verder draagt dit marketinginstrument bij aan het maken van een concurrentieanalyse.

Wat je moet weten over lichaamstaal

Wat je moet weten over lichaamstaal

Lichaamstaal heeft zeker effect op de eerste indruk die iemand vormt, maar je kunt jouw uitstraling wel leren manipuleren. Doe je voordeel met de do’s en dont’s in dit artikel.

Ondernemen en studeren: gaat dat samen?

Ondernemen en studeren: gaat dat samen?

Het komt steeds vaker voor dat studenten naast hun studie een bedrijf beginnen. Maar wat zijn - naast de praktische zaken- precies de gevolgen van deze combinatie van een startup en studie? Houd je wel tijd over om te studeren?

sluiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

P.S: iedere nieuwe aanmelder ontvangt ook gratis PDF 'Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen'