Een maatschap beginnen: checklist - home

Checklist: maatschap beginnen

Voor mensen met ondernemersambities in bepaalde beroepen, zoals tandartsen of juristen, is de maatschap een voor de hand liggende rechtsvorm. In deze checklist leggen we uit wanneer de maatschap relevant is.

Betalingstermijnen op facturen, hoe zit dat?

Betalingstermijnen facturen

ZZP'ers vermelden op hun facturen bijna altijd een betalingstermijn. Toch wordt deze uiterlijke betaaldatum regelmatig overschreden. Wat zijn de wettelijke voorwaarden met betrekking tot betalingstermijnen en hoe kun je het beste met wanbetalers omgaan?

Het ondernemingsplan maken

 • Maak in 5 minuten jouw ondernemingsplan

  Zie jij als een berg op tegen het schrijven van een goed businessplan? Met de tips uit deze online startersmodule van de Rabobank heb je al in 5 minuten tijd al een goede basis in handen.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder
 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Voorbeeld ondernemersplan nodig?

  Zoek je een voorbeeld van een goed ondernemingsplan om tegen jouw verhaal aan te houden? Bekijk of je op het goede spoor zit: download hier kosteloos een voorbeelddocument.

  Lees verder

Een bedrijf aan huis starten doe je zo

bedrijf aan huis bureau nieuwe werken thuiswerken

Vanuit huis werken kan een uitkomst zijn voor starters. Je hoeft dan niet meteen te investeren in een bedrijfslocatie en de werkruimte is vaak al aanwezig. Maar je krijgt wel te maken met een aantal regels. Lees er meer over in dit artikel.

Een balans opstellen doe je zo

Een balans opstellen doe je zo

Met een balans krijg je inzicht in jouw bezittingen, schulden en het eigen vermogen van je bedrijf. Handig als je een jaarrekening moet opstellen. In dit artikel lees je hoe je de balans opmaakt.

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier kosteloos een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

De start van...

 • ray-ban zonnebril thumbnail
  Dit zonnebrillenmerk bereikte zijn iconische status door samen te werken met grote sterren als Tom Cruise, Roy Orbison en Billy Joel.
 • Levi's logo
  Zou de klassieke spijkerbroek zonder de revolutionaire strategie van Levi Strauss & Co ook zo populair zijn geworden als kledingstuk?
 • evian thumbnail
  Heeft de bron waaruit dit Franse mineraalwater gebotteld wordt nu wel of geen geneeskrachtige werking?
 • Tupperware thumb
  Plastic bakjes van een handig formaat die je luchtdicht kunt afsluiten: een ware revolutie in de jaren '50 van de twintigste eeuw.

Starten met social media doe je zo

Social media: waar begin je?

Social media is voor de gemiddelde startende ondernemer tegenwoordig onmisbaar als jij je met jouw product of dienst in de kijker van de doelgroep wilt spelen. Maar waar begin je? Met deze tips maak je een goede start.

Benut de voordelen van thuiswerken: 6 tips

Benut de voordelen van thuiswerken - 6 tips

Werken vanuit huis heeft zo zijn voordelen, maar je moet het wel kunnen. De balans bewaren tussen werk en privé vergt enige oefening, maar met zelfdiscipline kom je een heel eind. Zo maak je een goede start met thuiswerken.

Eigen website maken: zo pak je dat aan

Eigen website maken: zo pak je dat aan

Niet iedere starter beschikt over het benodigde budget om een expert in te huren voor het maken van een zakelijke website. Je kunt dit ook prima zelf doen, maar waar begin je? Een eigen website maken, zo pak je dat aan.

Een VAR aanvragen in 3 stappen

VAR-verklaring aanvragen

Veruit de meeste startende ZZP'ers kiezen ervoor om een VAR-verklaring aan te vragen. Hoewel niet verplicht kan zo'n document uitkomst bieden als je voor meer klanten wilt werken: zo vraag je een VAR aan.

OmniKassa voor webwinkels: hoe werkt het?

OmniKassa artikel

Heb of open jij binnenkort een webwinkel? Dan is het handig om diverse betaalmethoden, zoals creditcards, iDEAL en Maestro, in één kassa onder te brengen. Een uitleg over OmniKassa, het online loket voor eigenaars van webshops.

7 netwerkvalkuilen voor starters

7 netwerkvalkuilen voor starters

Wat je beter níet kunt doen als je contact wilt leggen met potentiële klanten, opdrachtgevers en andere interessante contacten. Wat zijn de ongeschreven wetten en regels van het zakelijk netwerken?

Een bedrijfsplan in 10 stappen

Een bedrijfsplan in 10 stappen

Wil jij weten hoe je een businessplan maakt? Dat hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als je misschien denkt. In dit stappenplan gaan we op het beroemde Sequioa-principe, waarmee je in 10 stappen een bedrijfsplan in handen hebt.

Zo ontwikkel je een goede huisstijl

Een goed huisstijl ontwikkelen voor jouw bedrijf

Een huisstijl is namelijk meer dan alleen het ontwerpen van een bedrijfsnaam en een logo. Het is een middel om jouw identiteit te versterken en het werkt onderscheidend ten opzichte van je concurrenten. Met deze tips kom je verder.

sluiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

P.S.: tijdelijk ontvangt elke aanmelder de PDF 'Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen'