Jaarrekening deponeren: tips voor ondernemers - home

Bouwvak 2015: wat betekent dit voor jou?

Bouwvak thumbnail

De bouwvak gaat over een paar weken weer van start. Veel opdrachtgevers in de bouw werken niet in deze vakantieperiode en dat kan gevolgen hebben voor de hoeveelheid werk van ZZP’ers in de bouw. Tegelijkertijd biedt het kansen omdat de concurrentie op het strand ligt.

Het ondernemingsplan maken

 • Maak in 5 minuten jouw ondernemingsplan

  Zie jij als een berg op tegen het schrijven van een goed businessplan? Met de tips uit deze online startersmodule van de Rabobank heb je al in 5 minuten tijd al een goede basis in handen.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder
 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Voorbeeld ondernemersplan nodig?

  Zoek je een voorbeeld van een goed ondernemingsplan om tegen jouw verhaal aan te houden? Bekijk of je op het goede spoor zit: download hier kosteloos een voorbeelddocument.

  Lees verder

Hoe verdien je geld als ondernemer?

Hoe verdien je geld als ondernemer?

Geld verdienen is voor starters vaak niet de belangrijkste motivatie om te starten, maar het is wel goed om na te denken over jouw financiële situatie tijdens de startfase van je bedrijf. Kun je dan al van de inkomsten leven?

De naamloze vennootschap: wanneer relevant?

De naamloze vennootschap: wanneer relevant?

De naamloze vennootschap (nv) is een rechtsvorm die met name interessant is voor ondernemers die met een groot bedrijf naar de beurs willen gaan. In dit artikel vind je antwoorden op veelgestelde vragen van starters die overwegen een nv op te richten.

De gebouwenverzekering

De gebouwenverzekering

Ben jij zuinig op het gebouw waarin jouw bedrijf gevestigd is? Dek dan het risico op onder andere brand- en inbraakschade af door een gebouwenverzekering af te sluiten. Wanneer is zo’n premie relevant?

Flexwerkplekken voor ZZP'ers: waar moet je zijn?

Flexwerkplekken voor ZZP'ers: waar moet je zijn?

De meeste ZZP’ers werken vanuit huis, maar altijd thuiswerken kan op den duur een wat eenzaam gevoel geven. Gelukkig heb je als ZZP’er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om extern te werken. In dit artikel zetten we die mogelijkheden op een rij.

6 veel gemaakte fouten bij startups

Bekende startersvalkuilen

Jaarlijks beginnen duizenden mensen een eigen bedrijf. Maar starten is geen garantie voor succes. Wat zijn de meest voorkomende blunders op het gebied van ondernemen en hoe voorkom je dat jij een uitglijder maakt? Dat lees je hier.

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier kosteloos een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

De start van...

 • Ferrari
  De Italiaan Enzo Ferrari stond aan de basis van dit prestigieuze (race)automerk dat al decennialang tot de verbeeling spreekt.
 • De start van McDonald's - thumbnail
  McDonald's oprichten deed hij niet, de fastfoodketen wereldberoemd maken wel: lees hier het bijzondere verhaal van Ray Kroc.
 • De start van Moleskine thumb
  Achter dit ogenschijnlijk simpele notitie- en schetsboekje uit Italië gaat een groter verhaal schuil dan je misschien denkt.
 • De start van Bacardi thumbnail2
  Deze Cubaanse rum kent een rijke geschiedenis en heeft in haar tijd meer dan één obstakel - we noemen Fidel Castro - moeten overwinnen.
6 fiscale voordelen voor starters

6 fiscale voordelen voor starters

Een succesvol bedrijf opzetten vergt de nodige tijd en energie. Daarnaast maak je in het begin vaak ook nog veel opstartkosten. Gelukkig heeft de Belastingdienst een aantal regelingen in het leven geroepen waarvan je als starter gebruik mag maken.

Forse groei ZZP’ers leidt tot recordaantal bedrijven

Forse groei ZZP’ers leidt tot recordaantal bedrijven

Het aantal bedrijven en ZZP’ers in Nederland blijft groeien. In totaal kwamen er vorig jaar ruim 65.000 ondernemingen bij waardoor er inmiddels bijna 1,5 miljoen bedrijven in Nederland actief zijn. Een recordaantal dat wordt veroorzaakt door een forse toename van eenmanszaken.

Stichting oprichten: dit zijn de regels

Stichting oprichten: dit zijn de regels

Een stichting wijkt enigszins af van de andere rechtsvormen. Bij een stichting draait het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een bv, niet primair om het maken van winst, maar om het realiseren van een doel. Dit zijn de regels voor het starten van een stichting.

Het webwinkel keurmerk: zo zit dat

Het webwinkel keurmerk: zo zit dat

Een keurmerk voor webshops geeft klanten het vertrouwen dat ze veilig online zaken bij je kunnen doen. Maar hoe kom je aan een keurmerk en aan welke criteria moet je voldoen? Dat lees je in dit artikel over het webwinkel keurmerk: zo zit dat.

Inventaris- en voorraadverzekering

stormschade

Jaarlijks krijgt een op de tien ondernemers te maken met diefstal of inbraak. Hoe kun jij jezelf hiertegen wapenen als ondernemer? Lees meer over het afdekken van inventaris en voorraadsrisico's.

sluiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

P.S.: tijdelijk ontvangt elke aanmelder de PDF 'Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen'