Belastingaangifte vergeten: hoe los je het op? - home

Belastingaangifte vergeten? Dit zijn de gevolgen

Heb jij de deadline om belastingaangifte te doen gemist en heb je ook niet tijdig om uitstel gevraagd? Dan kan het gebeuren dat je een boete van de Belastingdienst krijgt opgelegd. In deze checklist lees je een overzicht van de gevolgen.

5 wijze ondernemerslessen voor starters

5 overlevingstips voor startende ondernemers

Ondernemen leer je met vallen en opstaan. Als starter zul je vast wel eens een foute inschatting maken of iets verkeerd aanpakken, maar zolang je hiervan leert hoeft dat geen groot probleem te zijn. In dit artikel zetten we wat tips op een rij om de kans op succes te vergroten.

Het ondernemingsplan maken

 • Maak in 5 minuten jouw ondernemingsplan

  Zie jij als een berg op tegen het schrijven van een goed businessplan? Met de tips uit deze online startersmodule van de Rabobank heb je al in 5 minuten tijd al een goede basis in handen.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder
 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Voorbeeld ondernemersplan nodig?

  Zoek je een voorbeeld van een goed ondernemingsplan om tegen jouw verhaal aan te houden? Bekijk of je op het goede spoor zit: download hier kosteloos een voorbeelddocument.

  Lees verder

7 onmisbare apps voor ondernemers

7 onmisbare apps voor ondernemers

Van Mailbox tot CamScanner: aan het aanbod van zakelijke apps op het eerste oog geen gebrek, maar welke applicaties voegen écht iets toe? IkGaStarten scheidt het kaf van het koren.

Checklist: (uit)gerust op vakantie

Op vakantie gaan

Het zou het hoogtepunt van het jaar moeten zijn: ontspannen op vakantie gaan. Maar dat is als startende ZZP’er of ondernemer vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze 8 tips vertrek je met een gerust hart naar de zon.

Zo kies je een veilig wachtwoord

Cyber security - wachtwoord kiezen

"Mijn inlog veranderen? Ik gebruik altijd hetzelfde wachtwoord. Dan kan ik het ook niet vergeten!" Misschien wel makkelijk, maar zeker niet veilig! Lees hoe je een veilig wachtwoord kiest en cybercriminelen buiten de deur houdt.

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier kosteloos een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

De start van...

 • Ferrari
  De Italiaan Enzo Ferrari stond aan de basis van dit prestigieuze (race)automerk dat al decennialang tot de verbeeling spreekt.
 • De start van McDonald's - thumbnail
  McDonald's oprichten deed hij niet, de fastfoodketen wereldberoemd maken wel: lees hier het bijzondere verhaal van Ray Kroc.
 • De start van Moleskine thumb
  Achter dit ogenschijnlijk simpele notitie- en schetsboekje uit Italië gaat een groter verhaal schuil dan je misschien denkt.
 • De start van Bacardi thumbnail2
  Deze Cubaanse rum kent een rijke geschiedenis en heeft in haar tijd meer dan één obstakel - we noemen Fidel Castro - moeten overwinnen.

ZZP'er worden: zo doe je dat

ZZP'er worden: complete checklist

Overweeg jij om ZZP'er te worden? Met deze checklist ga je goed voorbereid van start met jouw bedrijf en vergroot je jouw kansen op succes als zelfstandig ondernemer.

Een vereniging oprichten doe je zo

Een vereniging oprichten doe je zo

Een vereniging is een van de rechtsvormen die je kunt kiezen bij de oprichting van je bedrijf. Heb jij een bepaald doel voor ogen dat je in samenwerking met anderen wilt bereiken? Dan zou deze handelsvorm op jouw situatie van toepassing kunnen zijn.

Checklist: klanten vinden

Checklist - Klanten vinden

Het is de hamvraag voor iedere startende ondernemer: hoe kom ik aan klanten? Het goede nieuws is dat je acquisitie plegen kunt leren. Hoe maak je hiermee een goed begin? Dat lees je hier.

Wat doe je met je webshop als je op vakantie gaat?

Webshop blauwer artikel

Als eigenaar van een webwinkel wil je ook wel eens op vakantie, maar hoe zorg je ervoor dat de zaken goed blijven lopen tijdens jouw afwezigheid? In deze checklist lees je de mogelijkheden die je hebt om je webshop tijdelijk te sluiten of over te dragen.

Btw-verlaging bouw verdwijnt per 1 juli

De bouw

Deze zomer komt er een einde aan de tijdelijke btw-verlaging op arbeid in de bouw. Op 1 juli 2015 zal het tarief van 6 procent op arbeid in de bouw weer stijgen naar het algemene tarief van 21 procent.

Klachten oplossen doe je zo

Omgaan met klachten doe je zo

Een klant of opdrachtgever is niet te spreken over een product of dienst die je geleverd hebt. Kan een keer gebeuren natuurlijk, mits je er zorg voor draagt dat je de klacht snel en accuraat verwerkt en - indien relevant - oplost.

Personeel aannemen doe je zo

Stappenplan - personeel aannemen

Stel dat jouw bedrijf snel groeit en de opdrachten in zo’n tempo binnenstromen dat je het werk niet meer alleen aankunt. Tijd om een of meerdere werknemers in dienst te nemen! Maar waarmee moet je bij het aannemen van personeel eigenlijk allemaal rekening houden?

Bouwvak 2015: wat betekent dit voor jou?

Bouwvak thumbnail

De bouwvak gaat over een paar weken weer van start. Veel opdrachtgevers in de bouw werken niet in deze vakantieperiode en dat kan gevolgen hebben voor de hoeveelheid werk van ZZP’ers in de bouw. Tegelijkertijd biedt het kansen omdat de concurrentie op het strand ligt.

sluiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

P.S.: tijdelijk ontvangt elke aanmelder de PDF 'Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen'