Bedrijfsnaam bedenken: 8 richtlijnen - home

Het ondernemingsplan maken

 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Hoe schrijf je een goed ondernemingsplan?

  In een ondernemersplan maak je het idee concreet en breng je de kansen en eventuele risico's in kaart. In deze categorie vind je alle informatie die je nodig hebt om een bedrijfsplan te maken.

  Lees verder
 • Voorbeelden van goede bedrijfsplannen

  Of je nu ZZP’er wordt of start in de horeca: ondernemen begint met een bedrijfsplan. Rabobank heeft voor de populairste branches voorbeelden opgesteld die je vrijblijvend kunt downloaden.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder

De start van Danique Wiltink | Nimbles

De start van Danique Wiltink | Nimbles - Thumbnail

Op het online platform Nimbles kunnen ouders een gescreende private tutor voor hun kind vinden. Een initiatief van Danique Wiltink: 'Nimbles lijkt wel een beetje op Airbnb, alleen doen wij ook de screening en begeleiding.'

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Hoe bepaal je de kredietwaardigheid van een klant?

kredietwaardigheid

Een goede kredietwaardigheid geeft bedrijven vertrouwen om zaken te doen. Wat zijn de mogelijkheden om achter de kredietwaardigheid van klanten te komen en wat zijn de voorwaarden om als startende ondernemer zelf een gedegen reputatie op te bouwen

Flexwerkplekken voor ZZP'ers: waar moet je zijn?

Flexplekken ZZP'ers

De meeste ZZP’ers werken vanuit huis, maar altijd thuiswerken een wat eenzaam gevoel geven. Gelukkig heb je als ZZP’er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om extern te werken. In dit artikel zetten we die mogelijkheden op een rij.

5 vragen en antwoorden over financial lease

Financial lease: 5 vragen en antwoorden over de mogelijkheden

Startende ondernemers die (nog) niet genoeg eigen vermogen hebben om te investeren in hun onderneming, kunnen ook ervoor kiezen om bedrijfsmiddelen te leasen. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van financial lease.

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier gratis een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

Blink uit met je plan

IJzersterk financieel plan

Met de tips van deze expert maak je met jouw financiële overzicht straks écht indruk op je bank of investeerder.

Bekijk de tips

De start van...

 • Rituals logo
  Een nieuw beautymerk beginnen met maar een klein marketingbudget: is dat gekkenwerk? Raymond Cloosterman kreeg het voor elkaar.
 • Zalando thumbnail
  Webshop Zalando begon in crisistijd, maar slaagde er in relatief weinig tijd in om internationaal te gaan en bekend te worden in (vrijwel) heel Europa.
 • Facebook logo 2016
  Ooit gestart als veredeld online smoelenboek voor studenten, maar deze site groeide in rap tempo uit tot het grootste sociale netwerk ter wereld.
 • Verkade thumbnail
  'De meisjes van' chocolade- en koekjesfabrikant Verkade kent inmiddels iedereen. Hoe heeft dit Nederlandse bedrijf het door de jaren heen gedaan?
investeringsregelingen voor starters

5 investeringsregelingen die je moet kennen

Of je nu een bestaande onderneming overneemt of een startup vanaf de grond wilt opbouwen: als ondernemer zul je in jouw bedrijf moeten investeren. De overheid heeft hiervoor een aantal regelingen in het leven geroepen.

7 apps die je leven makkelijker maken

7 apps die je leven makkelijker maken

Vivianne Bendermacher is oprichter van het platform Techionista en tech-expert van RTL Boulevard. Deze zeven apps en andere technologische snufjes maken haar leven als ondernemer een stuk eenvoudiger.

Zo stel je een concurrentieanalyse op

Zo stel je een concurrentieanalyse op

De gevestigde concurrentie steeds nét een stap voor zijn: dat is voor jou als startende ondernemer een mooi streven. Met een concurrentieanalyse kun je een goed beeld krijgen van opkomende trends in jouw branche. Maar hoe pak je dit aan?

Word zelfstandige zorgprofessional in 9 stappen

marieke

Er komen steeds meer ZZP'ers in de gezondheidszorg, maar tegelijkertijd neemt de overheid stevige maatregelen tegen de schijnzelfstandigheid in de zorg. Let daarom goed op de regels: word zelfstandige zorgprofessional in 9 stappen.

Zo versterk je jouw onderhandelingspositie

Zo versterk je jouw onderhandelingspositie

Als starter heb je doorgaans nog geen waslijst aan tevreden klanten en referenties. Hoe overtuig je prospects van de noodzaak van jouw product of dienst? Lees hier hoe je duidelijk maakt dat jij de aangewezen partij bent om mee in zee te gaan.

Laat je inspireren

Startup Cinema promoblok

Ben jij kort geleden gestart met ondernemen? Kom naar Startup Cinema: gratis events met eerlijke en inspirerende verhalen van succesvolle ondernemers.

Bestel je gratis kaarten

Startup Cinema
sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.