De start van Sjoerd Trompetter | NAÏF Care - home

5 tips voor het maken van een offerte

Offerte maken? Artikel met handige tips voor starters

Een offerte maken doe je bijna altijd op verzoek van een (potentiële) klant of opdrachtgever. Hierin vermeld je specifiek welke diensten jij (of jouw personeel) gaat uitvoeren en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn.

Wat is het juiste moment om te starten?

Door: Martijn van der Tuin - Succesvol Ondernemen Coach
Wat is het juiste moment om te starten?

Wat is het juiste moment om te gaan ondernemen? Een vraag die ik de afgelopen maanden vaak heb gehoord. In deze blog deel ik mijn inzichten en tips.

Het ondernemingsplan maken

 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Hoe schrijf je een goed ondernemingsplan?

  In een ondernemersplan maak je het idee concreet en breng je de kansen en eventuele risico's in kaart. In deze categorie vind je alle informatie die je nodig hebt om een bedrijfsplan te maken.

  Lees verder
 • Voorbeelden van goede bedrijfsplannen

  Of je nu ZZP’er wordt of start in de horeca: ondernemen begint met een bedrijfsplan. Rabobank heeft voor de populairste branches voorbeelden opgesteld die je vrijblijvend kunt downloaden.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder

Btw-tarieven en vrijstellingen: zo zit dat

Btw-tarieven en vrijstellingen: zo zit dat

Startende ondernemers en ZZP’ers rekenen in de meeste gevallen btw over hun goederen of diensten. In Nederland gelden tarieven van 21, 6 of 0 procent, maar het kan ook zijn dat jouw werkzaamheden zijn vrijgesteld van btw.

Handelsonderneming beginnen: zo zit dat

Handelsonderneming

Met de opkomst van de webshops, groeit ook het aantal ondernemers met een handelsbedrijf. Een handelsonderneming, vooral bekend van de detail- en groothandel, koopt en verkoopt goederen zonder deze te bewerken.

Arbeidsongeschiktheid: dit zijn de regels

Arbeidsongeschiktheid: dit zijn de regels

Arbeidsongeschiktheid: je denkt er liever niet aan. Toch is het verstandig om wel de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Bij een ongeval een langdurige ziekte kun je als ondernemer namelijk niet bij de overheid terecht.

4 voordelen van een zakelijke rekening

4 voordelen van een zakelijke rekening

Waarom zou je als startende ondernemer direct een zakelijke rekening openen? Dit is inderdaad niet verplicht, maar op deze manier houd je jouw zakelijke en privéinkomsten wel een stuk beter gescheiden.

Prinsjesdag: dit verandert er voor jou in 2017

Prinsjesdag 2016

Op Prinsjesdag heeft het kabinet de begroting voor volgend jaar bekendgemaakt. In dit artikel lichten wij de belangrijkste ontwikkelingen en wijzigingen uit de Miljoenennota 2017 toe: dit zijn de kabinetsplannen voor (startende) ondernemers.

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier gratis een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

De start van...

 • Rituals logo
  Een nieuw beautymerk beginnen met maar een klein marketingbudget: is dat gekkenwerk? Raymond Cloosterman kreeg het voor elkaar.
 • Zalando thumbnail
  Webshop Zalando begon in crisistijd, maar slaagde er in relatief weinig tijd in om internationaal te gaan en bekend te worden in (vrijwel) heel Europa.
 • Facebook logo 2016
  Ooit gestart als veredeld online smoelenboek voor studenten, maar deze site groeide in rap tempo uit tot het grootste sociale netwerk ter wereld.
 • Verkade thumbnail
  'De meisjes van' chocolade- en koekjesfabrikant Verkade kent inmiddels iedereen. Hoe heeft dit Nederlandse bedrijf het door de jaren heen gedaan?
Een business model canvas maken doe je zo

De 9 bouwstenen van het Business Model Canvas

Met het Business Model Canvas breng je al jouw bedrijfsaspecten op een overzichtelijke en visuele manier in kaart. Aan de hand van negen bouwstenen beschrijf je jouw organisatie, het verdienmodel, klanten, relaties en leveranciers.

Het Nieuwe Financieren: zo werkt het in de praktijk

Het Nieuwe Financieren: hoe werkt het in de praktijk?

Op donderdag 29 september organiseert Rabobank de Dag van het Nieuwe Financieren. Twee 'community bankiers' gaan in dit artikel uitgebreid in op deze nieuwe, socialere vorm van bedrijfsfinanciering en leggen uit wat jij hier als startende ondernemer mee kunt.

Hoe krijg je een hoger uurtarief?

Hoe krijg je een hoger uurtarief?

De meeste ZZP’ers die meer geld willen verdienen kunnen óf meer uren gaan werken óf hun uurtarief verhogen. Hier gaan we in op het belang van jouw toegevoegde waarde en hoe je opdrachtgevers van deze waarde – en daarmee van een hoger tarief - kunt overtuigen.

Boekhouding: zelf doen of uitbesteden?

Boekhouding: zelf doen of uitbesteden?

Als ondernemer ben je verplicht om ieder jaar een overzichtelijke administratie op te stellen en een correcte belastingaangifte te doen. En dien je voor jezelf de afweging te maken: de boekhouding zelf doen of uitbesteden.

Visual storytelling: zo werkt het

Door: Hélène van den Dungen - Accountmanager
Visual storytelling: zo werkt het

Een ijzersterke visuele online positionering, in het Engels ook wel visual storytelling genoemd, kan jou als ondernemer veel brengen. Maar hoe word jij het bedrijf of merk dat iedereen herkent?

Start een succesvolle coöperatie in 14 stappen

Start een succesvolle coöperatie in 14 stappen

Als het om rechtsvormen gaat, wint de coöperatie steeds meer terrein. Deze handelsvorm kent dan ook veel voordelen. In dit artikel zetten wij alle stappen op een rij die je als startende ondernemer doorloopt tijdens de oprichting van een coöperatie.

Ontdek hoe jij je bedrijf kunt financieren

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.