Hoe start je een succesvol een eigen bedrijf? - home

Een bedrijf starten: waar begin je?

Overweeg jij om een eigen zaak te beginnen? Weet dan dat ook voor ondernemen geldt dat een goede voorbereiding voor twee telt. Want waar begin je als een bedrijf gaat starten? Dit stappenplan geeft een globaal beeld van de startfase van een gemiddelde onderneming.

Wiebes schaft VAR-verklaring af voor ZZP'ers

VAR-verklaring voor ZZP'ers gaat verdwijnen

Staatssecretaris Wiebes schaft de VAR-verklaring af: hij wil minder papierwerk voor ZZP’ers, opdrachtgevers én voor de Belastingdienst. Ook moet er vooraf meer zekerheid komen over hoe de arbeidsrelatie wordt beoordeeld.

5 investeringsregelingen die je moet kennen

investeringsregelingen voor ondernemers-2

Of je nu een bestaande onderneming overneemt of een startup vanaf de grond wilt opbouwen: als ondernemer zul je in jouw bedrijf moeten investeren. De overheid heeft hiervoor een aantal regelingen in het leven geroepen: 5 investeringsregelingen voor ondernemers.

Het ondernemingsplan maken

 • Maak in 5 minuten jouw ondernemingsplan

  Zie jij als een berg op tegen het schrijven van een goed businessplan? Met de tips uit deze online startersmodule van de Rabobank heb je al in 5 minuten tijd al een goede basis in handen.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder
 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Voorbeeld ondernemersplan nodig?

  Zoek je een voorbeeld van een goed ondernemingsplan om tegen jouw verhaal aan te houden? Bekijk of je op het goede spoor zit: download hier kosteloos een voorbeelddocument.

  Lees verder

Arbeidsongeschiktheid: dit zijn de regels

Arbeidsongeschiktheid - risico's voor ondernemers

Arbeidsongeschiktheid: je denkt er liever niet aan. Toch is het verstandig om wel de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Bij een ongeval een langdurige ziekte kun je als ondernemer namelijk niet bij de overheid terecht.

Dit moet je weten over de VAR-wuo

VAR-wuo aanvragen: hierop moet je letten

Met de VAR-verklaring winst uit onderneming, vaak afgekort tot VAR wuo, heb je als ZZP'er een overtuigend fiscaal bewijs in handen dat je voor eigen rekening en risico werkt. Wat houdt deze VAR-wuo precies in?

Zakelijk rijden: hoe zit dat fiscaal?

Zakelijk rijden: hoe zit dat fiscaal?

Als startende ondernemer wil je zo voordelig mogelijk zakelijk rijden. Je kunt ervoor kiezen om zakelijk te rijden in je eigen auto; deze auto over te schrijven naar de zaak; een bedrijfsauto te kopen of zakelijk te leasen. Lees alle ins & outs van zakelijk rijden: hoe zit dat fiscaal?

7 verzekeringen voor startende ondernemers

7 verzekeringen voor startende ondernemers

Een goed voorbereide ondernemer telt voor twee. Dat is ook van toepassing op verzekeringen die je afsluit om risico's af te dekken. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, maar welke verzekeringen zijn relevant voor starters?

Microkrediet aanvragen: zo doe je dat

Microkrediet aanvragen: zo doe je dat

Voor startende ondernemers die moeite ondervinden bij het financieren van hun nieuwe bedrijf of project, kan microkrediet van Qredits uitkomst bieden. Maar hoe werkt dit en wat zijn de voorwaarden? Dat lees je in dit artikel.

Meer 50-plussers aan de slag als ZZP’er

Meer 50-plussers aan de slag als ZZPer

Voor jezelf beginnen wordt steeds populairder onder 50-plussers. Een stijgend aantal kiest ervoor om een bedrijf te starten vanuit een uitkering, zo blijkt uit recente cijfers van uitkeringsinstantie UWV en het CBS.

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier kosteloos een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

De start van...

 • ray-ban zonnebril thumbnail
  Dit zonnebrillenmerk bereikte zijn iconische status door samen te werken met grote sterren als Tom Cruise, Roy Orbison en Billy Joel.
 • Levi's logo
  Zou de klassieke spijkerbroek zonder de revolutionaire strategie van Levi Strauss & Co ook zo populair zijn geworden als kledingstuk?
 • evian thumbnail
  Heeft de bron waaruit dit Franse mineraalwater gebotteld wordt nu wel of geen geneeskrachtige werking?
 • Tupperware thumb
  Plastic bakjes van een handig formaat die je luchtdicht kunt afsluiten: een ware revolutie in de jaren '50 van de twintigste eeuw.

Checklist: maatschap beginnen

Een maatschap beginnen: checklist

Voor mensen met ondernemersambities in bepaalde beroepen, zoals tandartsen of juristen, is de maatschap een voor de hand liggende rechtsvorm. In deze checklist leggen we uit wanneer de maatschap relevant is.

Betalingstermijnen op facturen, hoe zit dat?

Betalingstermijnen facturen

ZZP'ers vermelden op hun facturen bijna altijd een betalingstermijn. Toch wordt deze uiterlijke betaaldatum regelmatig overschreden. Wat zijn de wettelijke voorwaarden met betrekking tot betalingstermijnen en hoe kun je het beste met wanbetalers omgaan?

Een bedrijf aan huis starten doe je zo

bedrijf aan huis bureau nieuwe werken thuiswerken

Vanuit huis werken kan een uitkomst zijn voor starters. Je hoeft dan niet meteen te investeren in een bedrijfslocatie en de werkruimte is vaak al aanwezig. Maar je krijgt wel te maken met een aantal regels. Lees er meer over in dit artikel.

Een balans opstellen doe je zo

Een balans opstellen doe je zo

Met een balans krijg je inzicht in jouw bezittingen, schulden en het eigen vermogen van je bedrijf. Handig als je een jaarrekening moet opstellen. In dit artikel lees je hoe je de balans opmaakt.

sluiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

P.S.: tijdelijk ontvangt elke aanmelder de PDF 'Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen'