Checklist: SWOT-analyse opstellen

Checklist: SWOT-analyse opstellen

In een marketingplan mag de SWOT-analyse niet ontbreken. SWOT staat voor Strenghts, Weaknesses, Opportunities en Threats en is een handige methode om de sterke en zwakke punten van een nieuw bedrijf of product in kaart te brengen.

Het ondernemingsplan maken

 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Voorbeeld ondernemersplan nodig?

  Zoek je een voorbeeld van een goed ondernemingsplan om tegen jouw verhaal aan te houden? Bekijk of je op het goede spoor zit: download hier kosteloos een voorbeelddocument.

  Lees verder
 • Maak in 5 minuten jouw ondernemingsplan

  Zie jij als een berg op tegen het schrijven van een goed businessplan? Met de tips uit deze online startersmodule van de Rabobank heb je al in 5 minuten tijd al een goede basis in handen.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder

6 vragen en antwoorden over crowdfunding

6 vragen en antwoorden over crowdfunding

Om aan startkapitaal te komen kun je naar de bank gaan of kijken of je in aanmerking komt voor microfinanciering. Een andere optie is crowdfunding, waarbij meerdere partijen in een bedrijf of product investeren.

Zo zet je een Google Adwords-campagne op

Door: Cas de Vree - Online marketingexpert
Zo zet je een Google Adwords-campagne op

Iedere ondernemer ontvangt wel eens een voucher met online advertentietegoed. Enthousiast gaan ze ermee aan de slag. Tot ze na drie dagen door het budget heen zijn en de campagne niets heeft opgeleverd.

Checklist: factuur maken

Zo maak je een goede factuur

De meeste kleine ondernemers en ZZP'ers regelen de facturatie zelf. Maar de ene factuur is de andere niet. Aan welke (wettelijke) eisen moeten de nota's die jij verstuurt in ieder geval voldoen? Dat lees je in deze checklist.

Starten vanuit de WW in 7 stappen

Starten vanuit de WW in 7 stappen

Als je in de WW zit en betaald werk wilt vinden, heb je twee opties: solliciteren naar een nieuwe baan of een bedrijf starten. Omdat de werkloosheid hoog is, biedt het UWV onder meer de mogelijkheid om een bedrijf te starten met behoud van uitkering: Zo start je vanuit de WW.

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier kosteloos een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

De start van...

 • Ferrari
  De Italiaan Enzo Ferrari stond aan de basis van dit prestigieuze (race)automerk dat al decennialang tot de verbeeling spreekt.
 • De start van McDonald's - thumbnail
  McDonald's oprichten deed hij niet, de fastfoodketen wereldberoemd maken wel: lees hier het bijzondere verhaal van Ray Kroc.
 • De start van Moleskine thumb
  Achter dit ogenschijnlijk simpele notitie- en schetsboekje uit Italië gaat een groter verhaal schuil dan je misschien denkt.
 • De start van Bacardi thumbnail2
  Deze Cubaanse rum kent een rijke geschiedenis en heeft in haar tijd meer dan één obstakel - we noemen Fidel Castro - moeten overwinnen.

Een bedrijfsovername in 6 stappen

Een bedrijfsovername in 6 stappen

De meeste startende ondernemers richten een eigen bedrijf op, maar je kunt er ook voor kiezen om een bedrijf over te nemen. In dit artikel leggen we uit welke zaken je moet regelen als je een bedrijf gaat overnemen.

Zo vind je het gat in de markt

Zo vind je het gat in de markt

Het is een van de eerste dingen waar een startende ondernemer over nadenkt: hoe vind ik een gat in de markt? Oftewel: hoe maak ik mijn product tot een commercieel succes?

Zo haal je meer uit jouw netwerk

Zo haal je meer uit jouw netwerk

Netwerken is voor ondernemers een goede manier om in contact te komen met nieuwe klanten. Je netwerk uitbreiden is een belangrijke vorm van acquisitie, maar vergeet jouw bestaande relaties niet. Door je huidige kennissenkring warm te houden, kunnen er mooie kansen op jouw pad komen.

8 tips om beter te scoren met jouw website

Beter scoren met je zakelijke website? Dat doe je zo

Een zakelijke website (laten) maken is één ding, maar hoe kun je nou blijvend scoren met jouw website? Wees bijvoorbeeld actief op social media, presenteer je met een blog als expert en zorg dat je online goed vindbaar bent. In dit artikel geven we 8 tips om jouw kansen op succes te vergroten.

Starten in de zakelijke dienstverlening doe je zo

Starten in de zakelijke dienstverlening doe je zo

Meer dan de helft van de mensen die voor zichzelf beginnen doet dit in de zakelijke dienstverlening. Deze ZZP'ers werken vaak op locatie, wat het starten van een bedrijf relatief eenvoudig maakt. Toch komt er bij ondernemen meer kijken dan je denkt.

Dit moet je weten over voorbelasting

Voorbelasting: zo zit dat

Als startende ondernemer investeer je doorgaans nogal eens in de aanschaf van bedrijfsmiddelen. Het goede nieuws: deze investeringen mag je voor de btw-aangifte vaak (deels) aftrekken van belasting via de zogeheten voorbelasting.

Prinsjesdag 2015: alle punten voor ondernemers op een rij

Prinsjesdag 2015

Op Prinsjesdag is traditiegetrouw de begroting voor volgend jaar bekendgemaakt. Welke aangekondigde wijzigingen en maatregelen uit de miljoenennota 2016 zijn voor jou relevant? Hier lichten we de belangrijkste ontwikkelingen toe: de kabinetsplannen voor (startende) ondernemers.

Start een schildersbedrijf in 8 stappen

Start een schildersbedrijf in 9 stappen

Werk jij in de bouw en droom je van een eigen bedrijf? Of ben je gedwongen te starten als ZZP'er? Weet dan dat er best veel bij ondernemen komt kijken. Hier leest een starter in de bouw met welke algemene zaken hij te maken krijgt: start een schildersbedrijf in 8 stappen.

7 netwerkvalkuilen voor starters

7 netwerkvalkuilen voor starters

Wat je beter níet kunt doen als je contact wilt leggen met potentiële klanten, opdrachtgevers en andere interessante contacten. Wat zijn de ongeschreven wetten en regels van het zakelijk netwerken?

Herman Wijffels Innovatieprijs 2015

sluiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

P.S.: tijdelijk ontvangt elke aanmelder de PDF 'Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen'