Ben jij klaar voor het ondernemerschap? - home

Ondernemer worden: ben jij er klaar voor?

Voordat je enthousiast bij de Kamer van Koophandel binnenstapt of een zakelijke rekening opent, moet je jezelf eerst afvragen: ben ik écht klaar voor een eigen bedrijf? Met de tips in dit artikel ga je goed voorbereid van start.

Van VAR-verklaring naar modelcontract: zo zit dat

Van VAR-verklaring naar modelcontract: zo zit dat

Met de invoering van modelovereenkomsten voor ZZP’ers is per 1 mei 2016 de VAR-verklaring definitief verleden tijd. Wat moet je als zelfstandige regelen bij jouw opdrachtgevers om deze overgang naar de modelcontracten te kunnen maken?

Het ondernemingsplan maken

 • Maak een businessplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan maken lastig? Probeer het eens door op jouw plan de richtlijnen van het beroemde Sequoia-principe los te laten. Op deze manier zet je al in 10 stappen een goed plan op papier.

  Lees verder
 • Voorbeeld ondernemersplan nodig?

  Zoek je een voorbeeld van een goed ondernemingsplan om tegen jouw verhaal aan te houden? Bekijk of je op het goede spoor zit: download hier kosteloos een voorbeelddocument.

  Lees verder
 • Maak in 5 minuten jouw ondernemingsplan

  Zie jij als een berg op tegen het schrijven van een goed businessplan? Met de tips uit deze online startersmodule van de Rabobank heb je al in 5 minuten tijd al een goede basis in handen.

  Lees verder
 • Dit zijn de elementen van het bedrijfsplan

  Van financieel plan tot marktdefiniëring: een ondernemersplan bestaat uit meerdere onderdelen. Lees hier welke hoofdstukken straks in jouw plan in ieder geval niet mogen ontbreken.

  Lees verder

De 9 bouwstenen van het Business Model Canvas

Een business model canvas maken doe je zo

Met het Business Model Canvas breng je al jouw bedrijfsaspecten op een overzichtelijke en visuele manier in kaart. Aan de hand van negen bouwstenen beschrijf je jouw organisatie, het verdienmodel, klanten, relaties en leveranciers.

4 ondernemerslessen van de vrijmarkt

4 ondernemerslessen van de vrijmarkt

Koningsdag is de enige dag van het jaar dat iedereen ondernemer is. Op de vrijmarkten wordt ouderwets handel gedreven, iets waar startende ondernemers veel inspiratie uit kunnen halen en van kunnen leren.

Checklist: bedrijfspand huren

Checklist: bedrijfspand huren

Startende ondernemers werken in eerste instantie vaak vanuit huis. Als je een bedrijfspand nodig hebt, nog aan het groeien bent en niet over de middelen beschikt om een pand te kopen, ligt huren voor de hand.

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier kosteloos een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

De start van...

 • Ferrari
  De Italiaan Enzo Ferrari stond aan de basis van dit prestigieuze (race)automerk dat al decennialang tot de verbeeling spreekt.
 • De start van McDonald's - thumbnail
  McDonald's oprichten deed hij niet, de fastfoodketen wereldberoemd maken wel: lees hier het bijzondere verhaal van Ray Kroc.
 • De start van Moleskine thumb
  Achter dit ogenschijnlijk simpele notitie- en schetsboekje uit Italië gaat een groter verhaal schuil dan je misschien denkt.
 • De start van Bacardi thumbnail2
  Deze Cubaanse rum kent een rijke geschiedenis en heeft in haar tijd meer dan één obstakel - we noemen Fidel Castro - moeten overwinnen.
Meer online beoordelingen verzamelen doe je zo

Meer online beoordelingen verzamelen doe je zo

Klantbeoordelingen kunnen doorslaggevend zijn in de customer journey van een potentiële klant. Reden genoeg dus om vanaf het begin te investeren in het opbouwen van een goed ‘online visitekaartje’. Lees hier hoe je dit kunt aanpakken.

8 tips om beter te scoren met jouw website

8 tips om beter te scoren met jouw website

Hoe je echt kunt scoren met jouw website? Wees actief op social media, presenteer jezelf als expert en zorg dat je online goed vindbaar bent. Wat je nog meer kunt doen om de waarde van je site te vergroten, lees je in dit artikel.

5 ondernemersboeken die je gelezen moet hebben

Door: Martijn van der Tuin - Succesvol Ondernemen Coach
5 ondernemersboeken die je moet hebben gelezen

Zin om in de boeken te duiken? Ieder jaar verschijnen er tal van boeken op de markt die jou op weg helpen met praktische ondernemerszaken. Dit zijn 5 boeken die je volgens auteur Martijn niet mag missen.

Wat je moet weten over retourpinnen

thumbnail retourpinnen

Ken jij de voordelen van retourpinnen al? In dit geval krijgt een klant die een product wil retourneren het aankoopbedrag niet contant, maar via een omgekeerde pintransactie terug. Lees meer over deze betaalmethode.

Stappenplan: een eigen zaak beginnen

Stappenplan: een eigen zaak beginnen

Droom jij van een eigen zaak? Dan is misschien nu het moment gekomen om de stap naar het ondernemerschap te zetten. In deze checklist vertellen we hoe je de kans op een succesvolle start vergroot.

7 gezonde gewoontes voor starters

7 gezonde gewoontes voor starters | 2016

Startende ondernemers maken vaak lange dagen. Hoe blijf je als thuiswerkende starter energiek en gemotiveerd en ontloop je de hardnekkige griepgolf die Nederland al weken teistert? Dat lees je hier.

Rabobank | het nieuwe financieren

sluiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

P.S: iedere nieuwe aanmelder ontvangt ook gratis PDF 'Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen'