Uurtarief

Uurtarief: in 5 stappen naar het beste bedrag

De bepaling van het juiste uurtarief hangt af van je vaste lasten, ondernemerskosten en het aantal declarabele uren, maar ook van de branche, concurrentie én jouw toegevoegde waarde. Met deze vijf handige stappen helpen we je bij het vaststellen van je uurtarief.

Blijf up-to-date

Ondernemerstips in je mailbox.

Met het Business Model Canvas breng je al jouw bedrijfsaspecten op een overzichtelijke en visuele manier in kaart. Aan de hand van negen bouwstenen beschrijf je jouw organisatie, het verdienmodel, klanten, relaties en leveranciers.

Business Model Canvas: zo haal je er meer uit

marieke
marieke

Het bepalen van je uurtarief: iets waar menig startende zzp'er of ondernemer zich het hoofd over breekt. Te hoog zitten is niet goed, maar te laag is natuurlijk weer het andere uiterste. Hoe kom je tot het juiste uurloon?

Hoe bereken jij jouw uurtarief
Hoe bereken jij jouw uurtarief

Handig bij het maken van offertes, facturen en aangifte doen: de btw-calculator van IkGaStarten. Mét veel extra links en informatie over btw berekenen voor ondernemers. 

Btw berekenen calculator
Btw berekenen calculator

Een van de belangrijkste onderdelen van het ondernemen is de prijsbepaling. Bij het leveren van diensten is dat het uurtarief en bij de verkoop van een product is dit de verkoopprijs. De winstmarge is hierbij doorslaggevend.

Vraag jij wel genoeg?

Verkoopprijs berekenen
Verkoopprijs berekenen

Van Joop van den Ende en John de Mol van Endemol tot Larry Page en Sergey Brin van Google: aan voorbeelden van succesvolle samenwerkingen geen gebrek. Maar ook als je alleen start is samenwerken handig. Gebruik de kennis en ervaring van anderen!

Samen een bedrijf beginnen: zo doe je dat

Samen een bedrijf beginnen: zo doe je dat
Samen een bedrijf beginnen: zo doe je dat

Hoe staat het met jouw werk-privébalans? Neem een voorbeeld aan techmiljonairs als Jeff Bezos en breng meer focus in je werkweek.

Trend: scoren met ontspannen

Business model canvas uitwerken op het strand
Privé/werkbalans voor startende ondernemers

De wet DBA voor zzp'er wordt tot 2020 niet gehandhaafd met boetes áchteraf. Wél komt er meer onderzoek naar schijnzelfstandigheid. Bedrijven en zzp'ers krijgen bij overtreding van de wet dan eerst een waarschuwing.

Update Wet DBA: 'geen' boetes tot 2020

De wet DBA: geen boetes en naheffingen tot 1-1-2020
De wet DBA: geen boetes en naheffingen tot 1-1-2020

Het aantal ondernemers groeit. In het vierde kwartaal van 2017 startten bijna 50.000 nieuwe bedrijven. Dat was 8,5% meer dan in 2016 (bron: kvk). De meeste starters beginnen als zzp'er. De rechtsvorm die daarbij hoort is de eenmanszaak.

Aantal eenmanszaken groeit. Nu jij nog?

Studenten bedrijf starten
Studenten bedrijf starten

Deel jij je idee al in de opstartfase met de buitenwereld, of wacht je tot je volledig met je bedrijf gestart bent? Het delen van je idee heeft meer voordelen dan je denkt. Van feedback tot financiering via crowdfunding.

Advies
Advies

De verwachting voor de economische groei van 2018 is positief, en dat biedt volop kansen voor zzp’ers. Met name in de sectoren detailhandel, ICT en bouw zijn de prognoses gunstig voor zelfstandige ondernemers.

Gat in de markt: trends 2018

Kickstart jezelf in 2018
Kickstart jezelf in 2018

Ga je investeren in gereedschap of andere bedrijfsmiddelen? Dat kan je extra belastingvoordeel opleveren via de investeringsaftrek. De overheid wil hiermee (startende) ondernemers aanmoedigen om te investeren in hun bedrijf. De investeringsaftrek staat los van de mogelijkheid om bedrijfsmiddelen af te schrijven. De bedragen zijn voor 2018 een beetje gewijzigd ten opzichte van 2017.

Investeringsaftrek 2018
Investeringsaftrek 2018

Van mobile only tot longtail-zoekwoorden en voice search: zo wordt jouw website of webshop nog beter gevonden in 2018. 

SEO-trends 2018: vindbaar in Google

SEO trends 2018
SEO trends 2018
Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.