marieke

Bouw ziet toekomst met meer vertrouwen tegemoet

De bouwsector heeft het de afgelopen jaren door de aanhoudende economische crisis niet makkelijk gehad, maar ondernemers uit deze branche durven langzaam maar zeker weer wat verder vooruit te kijken. Ruim tachtig procent van de bouwbedrijven en aannemers verwacht dit crisisjaar te zullen overleven, zo blijkt uit recent onderzoek van stichting BouwGarant.

BouwGarant verwacht dat het jaar 2014 een omslagpunt zal worden voor de bouw, mede door het besluit van de overheid om het BTW-tarief op onderhoud en verbouwingen op 6 procent te houden. "Bedrijven moeten nu even flink doorbijten en met slimme oplossingen komen om het hoofd boven water te houden", aldus Rob de Groot, algemeen manager bij de stichting, in de Financiële Telegraaf. "Het is bemoedigend om te zien hoeveel opkomende bedrijven met innovatieve ideeën komen om in deze moeilijke tijden toch aan werk te komen."

Duurzame initiatieven

Met name opdrachten voor duurzame initiatieven, zoals het energiezuiniger maken van een bedrijfspand, zijn in opkomst. De Groot: "Het economische klimaat is slecht en de energieprijzen stijgen. Bouwbedrijven die zich toeleggen op het energiezuinige aspect hebben een voorsprong in de markt." De optimistische visie op 2014 wordt ondersteund door Bouwend Nederland. "Onze verwachting is dat de crisis tegen die tijd afvlakt", stelt Theo Scholten namens deze brancheorganisatie. "Bovendien kun je het werk in de bouw nooit afstellen, alleen uitstellen. Er zal vroeg of laat toch onderhoud nodig zijn aan onze huizen en aan onze wegen."

Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf. Actuele cijfers & trends over de bouwsector vindt u hier.

Gepubliceerd op:
21-02-2013

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.