marieke

De 8 beste zakelijke apps van 2012

In de Apple App Store en Google Play Store kunt u diverse handige apps downloaden die bij uw dagelijkse taken als ondernemer van ZZP'er goed van pas komen. Iedere week komen er wel nieuwe interessante applicaties bij, maar onderstaande apps zijn wat ons betreft zakelijk gezien het meest relevant: de 8 beste zakelijke apps van 2012.

Let op: Dit artikel is verouderd. Er staat een up-to-date artikel voor je klaar met handige apps.

Naar het up-to-date artikel

1. Catch

Catch - de naam zegt het eigenlijk al een beetje - is een fijne applicatie waarmee u uiteenlopende ideeën kunt vastleggen en opslaan in tekst- en/of beeldbestanden, zodat u nooit meer bang hoeft te zijn dat u een goed idee vergeet, ook als uw geheugen u onverhoopt in de steek laat. Het is ook mogelijk uw gedachten te delen met collega's en andere relaties. En mocht u bang zijn dat uw geniale zakelijke ingeving wordt gestolen: u kunt in Catch al uw aantekeningen en notities afschermen met een vier-cijferige PIN-code. 

2. SwiftKey

Vindt u het schrijven van zakelijke emails op een smartphone ook wel eens irritant? Bijvoorbeeld omdat u telkens per ongeluk twee toetsen tegelijk aanslaat of moeite hebt met het vinden van een bepaald symbool? Dan kan SwiftKey uitkomst bieden. Deze slimme app - die beschikbaar is in diverse talen, waaronder Engels, Spaans en Nederlands - leest mee als u een bericht aan het schrijven bent en voorspelt het volgende woord of de rest van de zin, zodat u dat niet meer zelf hoeft te typen.

Deze app onthoudt daarnaast uw schrijfstijl. Dat heeft zowel voor- als nadelen. Een voordeel is dat u met deze applicatie veel tijd kunt winnen. Een nadeel kan zijn dat de app ook zinsneden die taalkundig niet correct zijn onthoudt. Als u dus gewend bent "me email" in plaats van het correcte "mijn email" te schrijven, zal SwiftKey deze fout niet voor u corrigeren. SwiftKey cost 3,99 euro en is beschikbaar voor Android. Bekijk voor meer informatie de instructievideo op YouTube.

3. SugarSync

De nachtmerrie van iedere ondernemer: bij een nieuwe klant aankomen en ontdekken dat u het document wat u wilt bespreken wel heeft opgeslagen op uw pc, maar niet op de tablet die u heeft meegenomen naar de afspraak. Dat kan een keer gebeuren, maar een goede eerste indruk maakt u er allerminst mee.

Met SugarSync behoort dit vervelende probleem voorgoed tot het verleden. Hiermee kunt u een thuis-pc, werk-pc, laptop, iPhone en BlackBerry eenvoudig met elkaar synchroniseren. Een SugarSync-account is kosteloos, mits u niet van meer dan vijf GB opslagruimte gebruik hoeft te maken. SugarSync is kosteloos en beschikbaar voor de iPhone.

4. Robin

Robin is het Android-zusje van Apple's Siri. U kunt deze smartphone-assistent op de meest uiteenlopende gebieden om hulp vragen, maar de applicatie komt vooral van pas als u de weg (of een leuk koffietentje nabij uw huidige locatie) zoekt. Robin is daarnaast op de hoogte van actuele brandstofprijzen en de weersverwachting. Spreek duidelijk in wat u zoekt en de kans is vrij groot dat Robin u een eind op weg kan helpen. Robin is kosteloos en beschikbaar voor Android.

5. CamCard

andres

Ondernemingsplan voorbeeld

Soms kun je wel wat hulp gebruiken bij het op papier zetten van je idee. Met dit gratis voorbeeldplan zet je de eerste stap naar een goed bedrijfsplan.

Bekijk de voorbeelden

Het uitwisselen van visitekaartjes komt veel voor op netwerkevenementen en andere informatiebijeenkomsten.

U kunt natuurlijk ervoor kiezen om de gegevens van ieder kaartje letterlijk over te typen in uw telefoon, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk en sneller kan?

Als u CamCard op uw toestel heeft geïnstalleerd, hoeft u de zojuist ontvangen kaartjes alleen maar te fotograferen.

De app herkent automatisch de gegevens en slaat ze voor u op, al is het uiteraard wel mogelijk om zelf nog wijzigingen aan te brengen.

Ook fijn: vanuit CamCard kunt u rechtstreeks contactpersonen bellen en eventueel een sms-bericht of email versturen. CamCard cost 2,69 euro is beschikbaar voor de iPhone.

6. Notability

Met Notability wordt het maken van notities bij een vergadering of andere zakelijke ontmoeting een stuk leuker. Wie deze applicatie installeert op zijn iPhone, kan handgeschreven notities maken en hieraan vervolgens diverse stemopnames, statistieken, afbeeldingen en media-bestanden toevoegen. Uiteraard kunt u uw notities ook gemakkelijk delen met anderen. Notability kost 1,79 euro en is beschikbaar voor de iPhone.

7. Chrome

Wellicht bent u al bekend met Google Chrome en gebruikt u het als internetbrowser naast bijvoorbeeld Firefox en Internet Explorer. Maar het installeren van Chrome op uw smartphone maakt deze browser nog gebruiksvriendelijker.

Deze app maakt het namelijk mogelijk om pagina's van verschillende computers en platforms op eenvoudige wijze te synchroniseren. Dat wil zeggen dat wanneer u een interessante website heeft open staan op uw vaste computer, u diezelfde pagina ook meteen te zien krijgt op uw smartphone of tablet. Chrome is kosteloos en beschikbaar voor Android en iPhone.

8. Spoken Layer

Stel: u moet over drie minuten in de auto stappen of toch echt gaan rennen om de trein halen, maar komt online net een interessant artikel tegen over de laatste ontwikkelingen in uw branche. Klinkt bekend?

Met de nieuwe appplicatie Spoken Layer op uw smartphone kunt onderweg naar huis luisteren naar het betreffende artikel. Spoken Layer converteert namelijk hele webpagina's naar een podcast, zodat u daar met een gerust hart naar kunt luisteren terwijl u onderweg naar een afspraak bent. Spoken Layer is kosteloos en vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone.

Andere handige apps?

Heeft u ook een tip over een goede zakelijke app? Laat het ons weten door via Facebook een reactie te plaatsen onder dit artikel.

Lees ook

De 8 beste zakelijke apps van 2011
6 handige zakelijke apps voor de iPad
5 belasting-apps voor tablet en smartphone
5 tips om uw Android-phone te bescherm5 tips om jouw Android-phone te beschermen tegen malwareen tegen malware
7 handige apps voor ZZP'ers

Bijgewerkt op: 22-01-2019

Wat vind je van dit artikel?

x3
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 2.549 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.