marieke

'Delft bomvol met veelbelovende startups'

In Delft is er allesbehalve een tekort aan startende ondernemingen in de technische sector. Zo is het de locatie van één van de grootste kraamkamers van jonge techbedrijven in Nederland: YES!Delft. Metro interviewde eerder deze week directeur Annemieke Wisse over de positieve startupsfeer in de Zuid-Hollandse stad: "Hier worden dromen waargemaakt."

Op dit zijn moment zijn er circa zeventig startups bij YES!Delft betrokken. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien veel, maar er is wel degelijk sprake van een strenge selectie. "We hanteren drie belangrijke criteria: innovatief, schaalbaar en technisch van aard", legt Wisse uit. "We voeren dan eerst een aantal gesprekken om te kunnen beoordelen of het zin heeft ze aan de selectiecommissie voor te stellen. Zo ja, dan volgt een proces waarin de ondernemer zichzelf moet pitchen. Er zijn kritische vragen en er wordt goed gekeken naar de haalbaarheid van de plannen."

Netwerk

Naar eigen zeggen heeft YES!Delft een meerwaarde voor Nederlandse starters in de technische branche, omdat de organisatie zelf fungeert als één groot netwerk. Daarnaast kunnen de startende ondernemers van elkaar leren en en helpen ze elkaar bij het realiseren van hun plannen. Daarnaast kunnen zij ook met vragen terecht bij speciale adviseurs: "Dan moet je denken aan serial entrepreneurs, in de meeste gevallen techondernemers die het kunstje zelf al meerdere keren hebben gedaan."

Hydraulisch platform

De technische broeiplaats in Delft bestaat inmiddels acht jaar en heeft al wat succesvolle bedrijven opgeleverd. Witte: "Afgelopen zomer maakte Ampelmann een grote klapper. Zij hebben een hydraulisch platform ontwikkeld, waarmee je midden op zee kunt overstappen van een bewegend naar een vast object. Een private equityhuis heeft een meerderheid van de aandelen overgenomen, een deal waarbij meer dan 100 miljoen euro was gemoeid."

Gepubliceerd op:
16-04-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.