marieke

Drie startupaccelerators gaan nauwer samenwerken

Startupbootcamp, een bekend Europees acceleratorprogramma voor jonge en innovatieve bedrijven, is van plan om in de toekomst nauwer samen te werken met de vergelijkbare startupprogramma's IBM en ChinAccelerator. Het voornaamste doel van deze samenwerking is om de band tussen Europese en Chinese startups te versterken.

Volgens de bedrijven kan het voor jonge en kleine bedrijven moeilijk zijn hun business uit te breiden naar nieuwe markten. Vooral het leren begrijpen van andere culturen en bedrijfsklimaten kost tijd. Het toekomstige project van deze drie organisaties is er dan ook vooral op gericht om startups te ondersteunen bij het betreden van de buitenlandse markt, zo liet Carsten Kølbek, de mede-oprichter van Startupbootcamp, weten.

Innovatieve startups

Startupbootcamp is met een recente eigen editie in Amsterdam vrij bekend bij veel Nederlandse startende ondernemers, maar bij het horen van de accelerators IBM en ChinAccelerator zal bij minder starters een belletje gaan rinkelen. IBM richt zich met haar SmartCamp voornamelijk op innovatieve startups, terwijl ChinAccelerator specifiek in China jaarlijks een aantal jonge bedrijven selecteert en deze startups ondersteunt met financiering en coaching.

Lees het oorspronkelijke artikel op TNW.com. Klik hier voor meer informatie over het acceleratorprogramma Startupbootcamp of lees het artikel De 6 bekendste startup accelerators van Nederland.

Gepubliceerd op:
06-12-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.