marieke

H&M lanceert mobiel geoptimaliseerde webshop

H&M gaat zich voortaan intensief richten op de mobiele shopper. Dat schreef Emerce eerder deze week op basis van de laatste kwartaalcijfers van de Zweedse modeketen. H&M gaat de komende weken in acht landen een vernieuwde en voor mobiel geoptimaliseerde webshop lanceren. De lancering van de mobiele versie krijgt in Amerika zelfs voorrang op de livegang van de Amerikaanse webwinkel.

"De online markt groeit steeds sneller en de verkopen via telefoons en tablets in het bijzonder", aldus H&M in het meest recente kwartaalbericht. "Om mee te gaan in deze snelle ontwikkeling openen we in acht landen waar we al actief zijn websites die voor mobiele dragers zijn geoptimaliseerd."

Online strategie

Op welke acht landen H&M in dit kwartaalbericht doelt, is nog niet officieel bekendgemaakt. Emerce noemt het opvallend dat H&M de ontwikkeling van de voor mobiel geoptimaliseerde website voorrang geeft op zijn apps. Overigens is het aanpassen van de online strategie niet per se het gevolg van slechte resultaten van de fysieke winkels. Dat aantal is namelijk niet zozeer stabiel of dalend, maar neemt juist sneller toe dan verwacht. De eerste maanden van 2012 steeg de omzet met twee procent en was er sprake van een winststijging van elf procent.

Lees het hele artikel op Emerce.nl.

Gepubliceerd op:
20-12-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Ga je investeren in gereedschap of andere bedrijfsmiddelen? Dat kan je extra belastingvoordeel opleveren via de investeringsaftrek. De overheid wil hiermee (startende) ondernemers aanmoedigen om te investeren in hun bedrijf. De investeringsaftrek staat los van de mogelijkheid om bedrijfsmiddelen af te schrijven. De bedragen zijn voor 2018 een beetje gewijzigd ten opzichte van 2017.

Investeringsaftrek 2019
Investeringsaftrek 2019

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.