marieke

Kabinet wil innovatie in MKB meer stimuleren

Het ministerie van Economische Zaken gaat de komende jaren meer geld investeren in de MKB Innovatiestimuleringsregeling Topsectoren (MIT). Het budget wordt dit jaar verhoogd van vijftien naar 22 miljoen euro. Het kabinet hoopt op deze manier het bedrijfsleven en de wetenschap meer aan elkaar te kunnen verbinden. Daarnaast kan er zo idealiter meer ruimte worden geboden aan vrij en ongebonden onderzoek.

De MIT-regeling kan kleinere bedrijven op verschillende manieren ondersteunen, zodat deze bijvoorbeeld een bepaalde techniek kunnen ontwikkelen, waarvoor zij in hun eentje niet over toereikende middelen beschikken. Ook voor een haalbaarheidsstudie of voor (tijdelijke) inhuur van hooggekwalificeerd personeel kan de regeling van pas komen. "We willen het bedrijfsleven en de kennissector beter dan ooit met elkaar verbinden", aldus minister Kamp van Economische Zaken. "Juist voor het MKB liggen hier nog grote kansen."

Kenniseconomie

Het kabinet wil dat Nederland tot de top-vijf van kenniseconomieën in de wereld blijft behoren. Dat moet mede worden bereikt door onderzoek in de topsectoren van de Nederlandse economie te stimuleren. Er wordt daarom tussen 2014-2020 jaarlijks 55 miljoen euro beschikbaar gesteld, zodat Nederlandse onderzoeksinstellingen en bedrijven kunnen blijven meedoen aan een drietal internationale onderzoeks- en innovatieprogramma's. Minister Kamp: "Nederlandse onderzoekers doen goed mee, want van alle Nederlandse voorstellen wordt 25 tot veertig procent gehonoreerd. Voor iedere euro die we erin stoppen, komt één euro veertig terug."

Lees het hele bericht op Rijksoverheid.nl.

Gepubliceerd op:
14-02-2013

Wat vind je van dit artikel?

x4
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.