marieke

Nederlanders betalen online met iDEAL of acceptgiro

Nederlandse consumenten geven er online de voorkeur aan om te betalen via iDEAL (overschrijving via de bank) of acceptgiro. In 2012 werd er per aankoop gemiddeld 74.20 euro uitgegeven, zo schreef Emerce eerder deze week.

In totaal werd er het afgelopen jaar voor 8,8 miljard euro aan online betalingen uitgevoerd via iDEAL, een betaalmethode waarbij klanten hun aankopen bij Nederlandse webwinkels kunnen afrekenen via hun eigen bank, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 6,8 miljard euro in 2011. Volgens brancheorganisatie Thuiswinkel.org, die ervan uitgaat dat er op de huidige online b2c-markt circa tien miljard euro omgaat, is dit het merendeel van de totale brancheomzet.

Internetbankieren

Currence, de beheerder van iDEAL, heeft eerder deze week de jaarcijfers van 2012 bekendgemaakt. Hieruit blijkt onder andere dat de bekende betaalmethodes, waaronder de digitale en papieren bankoverschrijving en de acceptgiro, het vaakst door consumenten worden gebruikt. Daar staat tegenover dat diensten van creditcardmaatschapijen en PayPal maar moeilijk doordringen. Ze hebben volgens Currence in ieder geval niet de voorkeur van het grote publiek. De jaarcijfers laten verder zien dat het aantal transacties naar webshops via internetbankieren is toegenomen met 24 procent naar 117,2 miljoen euro.

Lees het hele artikel op Emerce.nl. Meer weten over iDeal voor ondernemers? Kijk bij het onderdeel Betaalmethoden.

Gepubliceerd op:
24-01-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.