marieke

Rabobank haalt FinTech Hackathon naar Nederland

In samenwerking met Ordina, UtrechtInc, TNO en Economic Board Utrecht (EBU) organiseert Rabobank komende zomer de allereerste Nederlandse FinTech Hackathon. Het voornaamste doel van deze Hackathon, die van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli plaatsvindt op het Utrechtse Sciencepark, is om creatieve mensen een podium te bieden om met hun innovatieve ideeën de financiële sector op haar kop te zetten.

Volgens de initiatiefnemers is de Financiële Technologie (FinTech) industrie is één van de snelst groeiende sectoren. Tijdens de Hackathon, die in totaal 48 uur zal duren, krijgen zelf samengestelde teams de tijd om hun creatieve brein op volle toeren te laten werken. Zij gaan met elkaar de strijd aan om op het gebied van lenen en financieren de beste en meest innovatieve oplossing te ontwikkelen.

Innovatiekracht

De deelnemende worden gedurende de Hackathon begeleid door een aantal experts uit de FinTech industrie. Na afloop van het event zal een jury van financieel en technische deskundigen de ontstane ideeën beoordelen op levensvatbaarheid en innovatiekracht. "Het team met het meest solide en innovatieve voorstel, ontvangt een geldprijs van vijfduizend euro", aldus Harrie Vollaard, manager Innovatie Rabobank."Daarnaast zijn er ook iPads te winnen."

Inspiratie

De organisatoren benadrukken dat ook de ideeën die niet in de prijzen vallen niet zomaar verloren zullen gaan. Vollaard: "Wij kijken mee met de teams en doen hierdoor inspiratie op voor onze eigen toekomstige projecten. Ook de teams die niet in de prijzen vallen, kunnen zo desondanks van grote waarde zijn voor de financiële sector."

Aanmelden voor de Hackathon

Ben jij ontwikkelaar, programmeur, webdeveloper, ondernemer en/of student en lijkt het je leuk om mee te doen aan de allereerste Dutch FinTech Hackathon? Het is mogelijk om je tot 22 juni aanstaande als team aan te melden. Kijk voor meer informatie op dutchfintechhackathon.nl.

Gepubliceerd op:
14-05-2014

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.653 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.