marieke

Rabobank haalt FinTech Hackathon naar Nederland

In samenwerking met Ordina, UtrechtInc, TNO en Economic Board Utrecht (EBU) organiseert Rabobank komende zomer de allereerste Nederlandse FinTech Hackathon. Het voornaamste doel van deze Hackathon, die van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli plaatsvindt op het Utrechtse Sciencepark, is om creatieve mensen een podium te bieden om met hun innovatieve ideeën de financiële sector op haar kop te zetten.

Volgens de initiatiefnemers is de Financiële Technologie (FinTech) industrie is één van de snelst groeiende sectoren. Tijdens de Hackathon, die in totaal 48 uur zal duren, krijgen zelf samengestelde teams de tijd om hun creatieve brein op volle toeren te laten werken. Zij gaan met elkaar de strijd aan om op het gebied van lenen en financieren de beste en meest innovatieve oplossing te ontwikkelen.

Innovatiekracht

De deelnemende worden gedurende de Hackathon begeleid door een aantal experts uit de FinTech industrie. Na afloop van het event zal een jury van financieel en technische deskundigen de ontstane ideeën beoordelen op levensvatbaarheid en innovatiekracht. "Het team met het meest solide en innovatieve voorstel, ontvangt een geldprijs van vijfduizend euro", aldus Harrie Vollaard, manager Innovatie Rabobank."Daarnaast zijn er ook iPads te winnen."

Inspiratie

De organisatoren benadrukken dat ook de ideeën die niet in de prijzen vallen niet zomaar verloren zullen gaan. Vollaard: "Wij kijken mee met de teams en doen hierdoor inspiratie op voor onze eigen toekomstige projecten. Ook de teams die niet in de prijzen vallen, kunnen zo desondanks van grote waarde zijn voor de financiële sector."

Aanmelden voor de Hackathon

Ben jij ontwikkelaar, programmeur, webdeveloper, ondernemer en/of student en lijkt het je leuk om mee te doen aan de allereerste Dutch FinTech Hackathon? Het is mogelijk om je tot 22 juni aanstaande als team aan te melden. Kijk voor meer informatie op dutchfintechhackathon.nl.

Gepubliceerd op:
14-05-2014

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Eindelijk, vakantie! Dat heb je wel verdiend als ondernemer. Maar als jij lekker op vakantie bent, wie let er dan op de spullen die achterblijven in jouw bedrijf of in je bestelbus?

Zo bescherm je jouw spullen tijdens de vakantie

Goed voorbereid op vakantie gaan
Goed voorbereid op vakantie gaan

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.455 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.