marieke

ZZP'er werkt aan eigen online expertise

De gemiddelde Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP'er) werkt bewust aan zijn of haar eigen online expertise door te investeren in trainingen op het gebied van online vaardigheden. Daarnaast investeert de zelfstandige professional graag in cursussen om beter te leren netwerken.

Dat blijkt uit recente gegevens van ZZP Academy, het opleidingsinstituut dat anderhalf jaar geleden werd opgezet door FNV Zelfstandigen. Volgens het opleidingsinstituut is het voor zelfstandige professionals in het huidige economische klimaat essentieel om zich te blijven ontwikkelen en continu te investeren in hun bedrijf.

Investering in vakmanschap

"Veel zelfstandigen moeten nu meer moeite doen om nieuwe opdrachtgevers te vinden; de concurrentie is veelal groter geworden", stelt Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen. "We zien dan ook dat onze trainingen op het gebied van websites bouwen, marketing, websiteconversie en netwerken de laatste tijd het meest populair zijn bij de ZZP Academy. Deze trainingen helpen hen om hun klantenkring uit te breiden en hun onderneming gezond te houden. Tegelijkertijd is het een investering in hun vakmanschap."

Lees het hele bericht op de website van ZZP Academy

Gepubliceerd op:
11-07-2013

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer.

Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.