Calculator uurtarief berekenen

Uurtarieven schieten omhoog: nu die van jou nog

De uurtarieven in de bouw schieten omhoog van gemiddeld 25 euro een paar jaar geleden tot nu zo'n 45 euro (bron: NOS/AFNL). Ook in andere sectoren zijn goede zzp'ers juist nu veel waard. Lees drie gouden tips om te profiteren van de aantrekkende markt. 

1. Bied (juist nu) meer dan een 'extra handje'

Er is in veel sectoren nu echt een tekort aan specialisten. Dat gaat dus verder dan een behoefte aan mensen die even inspringen. Laat zien dat jij echt een expert in je vak bent en wat je toegevoegde waarde is voor het team. Blijf jezelf ontwikkelen en bijscholen. Breng bovendien goed in kaart welke risico's en administratieve rompslomp jij je opdrachtgevers uit handen neemt, zoals doorbetaling bij ziekteverzuim. Dit geeft je een krachtige onderhandelingspositie.

2. Een goed netwerk = een hoger uurtarief

Heb je een goed netwerk van specialisten in jouw branche? Dat is letterlijk veel waard. Je wordt dan namelijk ook een partner van je opdrachtgever bij het oplossen van personeelstekorten. Je kunt dat echt vertalen in een hoger uurtarief. Dus hoe druk je het ook hebt: blijf contact houden met collega-zzp'ers en andere mensen in je netwerk die misschien ook interessant zijn voor je klant.

3. Blijf tijd maken voor marketing en marktanalyse

Als je hard aan het werk bent, vergeet je soms om te werken aan je marketing. Of je houd de ontwikkelingen in je sector minder goed bij. Dit is een valkuil. Ten eerste sta je zo al snel 1-0 achter op de concurrent, waardoor je in mindere tijden wellicht opdrachten zult mislopen. Bovendien kun je veel  minder goed onderbouwen waarom je nu meer waard bent. Zeker als je graag een hoger uurtarief wilt bij dezelfde opdrachtgever, moet je goed in kaart hebben wat je toegevoegde waarde is.  

Tip! Gratis PDF: uurtarief berekenen

Wil je nog meer weten over het berekenen van het juiste uurtarief? Download dan de gratis whitepaper van IkGaStarten met veel  informatie over het bepalen van de hoogte en het onderhandelen over een hoger uurtarief.

Download gratis PDF

Gepubliceerd op:
14-08-2017

Wat vind je van dit artikel?

x7
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijfsplan

Een bedrijf starten begint met een bedrijfsplan. Dit document, ook wel ondernemingsplan of businessplan genaamd, brengt de haalbaarheid van jouw plannen in kaart.

Businessplan

Hier vind je concrete tips en tools voor een ondernemersplan om een goede start te maken met jouw bedrijf, te beginnen met:

  1. ​Maak een bedrijfsplan in 10 stappen
  2. Checklist: het opstellen van een businessplan
  3. Download hier de gratis whitepaper (PDF): een ondernemersplan in 10 stappen
  4. Ondernemingsplan template: download een gratis invulmodel

Meer tips vind je onder Ondernemingsplan maken of download hier een voorbeeld van een goed ondernemersplan.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.