Calculator uurtarief berekenen

Uurtarieven schieten omhoog: nu die van jou nog

De uurtarieven in de bouw schieten omhoog van gemiddeld 25 euro een paar jaar geleden tot nu zo'n 45 euro (bron: NOS/AFNL). Ook in andere sectoren zijn goede zzp'ers juist nu veel waard. Lees drie gouden tips om te profiteren van de aantrekkende markt. 

1. Bied (juist nu) meer dan een 'extra handje'

Er is in veel sectoren nu echt een tekort aan specialisten. Dat gaat dus verder dan een behoefte aan mensen die even inspringen. Laat zien dat jij echt een expert in je vak bent en wat je toegevoegde waarde is voor het team. Blijf jezelf ontwikkelen en bijscholen. Breng bovendien goed in kaart welke risico's en administratieve rompslomp jij je opdrachtgevers uit handen neemt, zoals doorbetaling bij ziekteverzuim. Dit geeft je een krachtige onderhandelingspositie.

2. Een goed netwerk = een hoger uurtarief

Heb je een goed netwerk van specialisten in jouw branche? Dat is letterlijk veel waard. Je wordt dan namelijk ook een partner van je opdrachtgever bij het oplossen van personeelstekorten. Je kunt dat echt vertalen in een hoger uurtarief. Dus hoe druk je het ook hebt: blijf contact houden met collega-zzp'ers en andere mensen in je netwerk die misschien ook interessant zijn voor je klant.

Advertorial Kennis - Cijfers en trends

Marktcijfers nodig?

Per branche hebben wij de laatste cijfers en trends voor je verzameld. Ideaal voor het opstellen van jouw marktonderzoek of jaarplan!
 
Bekijk cijfers & trends

3. Blijf tijd maken voor marketing en marktanalyse

Als je hard aan het werk bent, vergeet je soms om te werken aan je marketing. Of je houd de ontwikkelingen in je sector minder goed bij. Dit is een valkuil. Ten eerste sta je zo al snel 1-0 achter op de concurrent, waardoor je in mindere tijden wellicht opdrachten zult mislopen. Bovendien kun je veel  minder goed onderbouwen waarom je nu meer waard bent. Zeker als je graag een hoger uurtarief wilt bij dezelfde opdrachtgever, moet je goed in kaart hebben wat je toegevoegde waarde is.  

Tip! Gratis PDF: uurtarief berekenen

Wil je nog meer weten over het berekenen van het juiste uurtarief? Download dan de gratis whitepaper van IkGaStarten met veel  informatie over het bepalen van de hoogte en het onderhandelen over een hoger uurtarief.

Download gratis PDF

Gepubliceerd op:
14-08-2017

Bedrijfsplan

Een bedrijf starten begint met een bedrijfsplan. Dit document, ook wel ondernemingsplan of businessplan genaamd, brengt de haalbaarheid van jouw plannen in kaart.

Businessplan

Hier vind je concrete tips en tools voor een ondernemersplan om een goede start te maken met jouw bedrijf, te beginnen met:

  1. ​Maak een bedrijfsplan in 10 stappen
  2. Checklist: het opstellen van een businessplan
  3. Download hier de gratis whitepaper (PDF): een ondernemersplan in 10 stappen
  4. Ondernemingsplan template: download een gratis invulmodel

Meer tips vind je onder Ondernemingsplan maken of download hier een voorbeeld van een goed ondernemersplan.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Wat zet je in jouw plan?

Gratis ondernemingsplan voorbeeld voor ZZP'ers

Het ondernemingsplan is een belangrijke houvast bij de start van je bedrijf. Check hier uit hoeveel hoofdstukken jouw plan moet bestaan.

Ga naar ondernemingsplan inhoud

Gratis voorbeeldplannen

Ondernemingsplan voorbeeld

Op zoek naar een goed voorbeeld om naast je eigen ondernemingsplan te leggen? Op Rabobank.nl kun je diverse voorbeeldplannen gratis downloaden.

Bekijk de voorbeeldplannen

Hoe zijn andere ondernemers gestart?

Startersverhaal Kromkommer

In de rubriek Startersverhalen vertellen succesvolle ondernemers over de start van hun bedrijf. Hoe hebben zij het aangepakt?

Lees hun verhalen

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken. Rabobank kan jou onder meer op weg helpen met een zakelijke rekening en relevante verzekeringen.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.