marieke

Betere huurbescherming middenstand op komst

Winkeliers en uitbaters van horecagelegenheden lopen in de toekomst minder kans om uit hun huurpand te worden gezet als de verhuurder het gebouw wil gaan renoveren. De overheid heeft plannen om de huurbescherming van ondernemers in deze situatie te waarborgen.

Dat valt te lezen in een recent initiatiefvoorstel dat door SP, PvdA, CDA en GroenLinks naar de Tweede Kamer is gestuurd. Afgelopen vrijdag maakten ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW op hun website bekend "tevreden" te zijn met dit voorstel.

Draagvlak

"Het rechtsevenwicht tussen huurder en verhuurder wordt zo hersteld met de reparatie van de in 2003 gewijzigde wet", aldus de organisaties. In dat jaar werd een wetsvoorstel aangenomen waardoor het opzeggen van de huur wegens renovatie makkelijker werd voor verhuurders, maar wat grote problemen kan opleveren voor de hurende ondernemer. De samenwerking tussen deze vier partijen zou voor een breed draagvlak in de kamer zorgen. MKB-Nederland en VNO-NCW: "Het wetsvoorstel is nodig, omdat in de huidige crisis juist de detailhandel hard wordt getroffen."

Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
10-07-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Waarde ≠ prijs: twee begrippen die vaak door elkaar heen gebruikt worden, maar die je zeker niet met elkaar moet verwarren. In dit artikel legt KHN uit hoe je tot een concrete waardebepaling van jouw horecaconcept kunt komen.

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN
Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN

Startende ondernemers werken in eerste instantie vaak vanuit huis. Als je een bedrijfspand nodig hebt, nog aan het groeien bent en niet over de middelen beschikt om een pand te kopen, ligt huren voor de hand.

bedrijfspand huren onderhandelen voorwaarden
bedrijfspand huren onderhandelen voorwaarden

Huisvesting

Of je ervoor kiest om eerst vanuit huis te werken of direct op zoek te gaan naar een bedrijfspand, hangt af van meerdere factoren. Zo speelt jouw branche hierbij zeker een rol, maar kijk je ook naar de grootte van het bedrijf en of je personeel in dienst wilt nemen. Hier vind je informatie over wat er zoal komt kijken bij het vinden van een leuk kantoor, mooie praktijk of grote werkruimte. Populaire artikelen over huisvesting zijn:


Liever voorlopig flexwerken? Hier vind je een overzicht van de bekendste flexwerkplekken.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.