marieke

Huurprijzen topwinkellocaties stijgen door

Terwijl de vastgoedmarkt nog altijd in zwaar weer zit, zijn de huurprijzen op topwinkellocaties in de grotere Nederlandse binnensteden in het eerste kwartaal van 2011 met zo'n 2 tot 4 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Op de echte toplocaties, zoals de Amsterdamse Kalverstraat en de Rotterdamse Lijnbaan worden, behalve enorme huurprijzen, ook overnamesommen (sleutelgelden) betaald die kunnen oplopen tot wel 700.000 euro per locatie. De Kalverstraat in Amsterdam blijft, met een huur van 2.450 euro per vierkante meter per jaar de duurste winkelstraat van ons land.

De zeven topwinkelstraten zijn volgens Cushman & Wakefield: de Kalverstraat in Amsterdam, de Lijnbaan in Rotterdam, de Spuistraat in Den Haag, de Lange Elisabethstraat in Utrecht, de Demer in Eindhoven, de Grote Staat in Maastricht en de Ketelstraat in Arnhem.
 

Gepubliceerd op:
06-04-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Eindelijk, vakantie! Dat heb je wel verdiend als ondernemer. Maar als jij lekker op vakantie bent, wie let er dan op de spullen die achterblijven in jouw bedrijf of in je bestelbus?

Zo bescherm je jouw spullen tijdens de vakantie

Goed voorbereid op vakantie gaan
Goed voorbereid op vakantie gaan

Huisvesting

Of je ervoor kiest om eerst vanuit huis te werken of direct op zoek te gaan naar een bedrijfspand, hangt af van meerdere factoren. Zo speelt jouw branche hierbij zeker een rol, maar kijk je ook naar de grootte van het bedrijf en of je personeel in dienst wilt nemen. Hier vind je informatie over wat er zoal komt kijken bij het vinden van een leuk kantoor, mooie praktijk of grote werkruimte. Populaire artikelen over huisvesting zijn:


Liever voorlopig flexwerken? Hier vind je een overzicht van de bekendste flexwerkplekken.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.