marieke

Kansen voor starters op Amsterdamse kantorenmarkt

De gemeente Amsterdam komt in actie tegen de grootschalige leegstand van kantoorpanden in de hoofdstad. Er is een speciale verordening opgesteld, waarin staat dat eigenaren van bepaalde kantoorpanden die zes maanden leegstaan, dat moeten melden bij de gemeente. Doen ze dat bij herhaling niet, dan krijgen ze een boete van maximaal 7.500 euro.

De gemeente gaat met de vastgoedbezitters in gesprek om een oplossing voor de leegstand te vinden. Dat kan bijvoorbeeld zijn de tijdelijke verhuur van het pand aan studenten, kunstenaars, maar ook aan startende of kleine ondernemers. Weigert de eigenaar hieraan mee te werken, dan kan de gemeente een dwangsom opleggen.

Zo'n 17 procent van de kantoorruimte in Amsterdam blijkt momenteel leeg te staan. In totaal gaat het hierbij om 1,3 miljoen vierkante meter. De helft daarvan zal volgens de gemeente nooit meer als kantoor worden gebruikt.

 

Gepubliceerd op:
21-01-2011

Wat vind je van dit artikel?

x4
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Eindelijk, vakantie! Dat heb je wel verdiend als ondernemer. Maar als jij lekker op vakantie bent, wie let er dan op de spullen die achterblijven in jouw bedrijf of in je bestelbus?

Zo bescherm je jouw spullen tijdens de vakantie

Goed voorbereid op vakantie gaan
Goed voorbereid op vakantie gaan

Huisvesting

Of je ervoor kiest om eerst vanuit huis te werken of direct op zoek te gaan naar een bedrijfspand, hangt af van meerdere factoren. Zo speelt jouw branche hierbij zeker een rol, maar kijk je ook naar de grootte van het bedrijf en of je personeel in dienst wilt nemen. Hier vind je informatie over wat er zoal komt kijken bij het vinden van een leuk kantoor, mooie praktijk of grote werkruimte. Populaire artikelen over huisvesting zijn:


Liever voorlopig flexwerken? Hier vind je een overzicht van de bekendste flexwerkplekken.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.