marieke

Nederland is goede vestigingsplaats voor bedrijven

In vergelijking met veel andere Europese landen is Nederland een goede vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven. Dat blijkt uit recent onderzoek van accountantsbureau Deloitte. Het rapport stelt dat Nederland hoog scoort op een "groot aantal criteria die een rol spelen bij de keuze voor een vestigingsplaats".

Bij dit onderzoek werd vooral gekeken naar het fiscale klimaat, de arbeidsmarkt en de logistieke verbindingen met binnen- en buitenland. Daarnaast speelden huisvesting- en vestigingskosten een belangrijke rol. Volgens Deloitte tonen deze resultaten aan dat Nederland nog altijd een gezond vestigingsklimaat heeft voor buitenlandse bedrijven die ondernemingsactiviteiten willen beginnen of verplaatsen.

Negatief beeld

Peter Kavelaar, hoogleraar fiscale economie en partner van Deloitte, licht het onderzoek als volgt toe: "Het negatieve beeld van Nederland dat de laatste tijd nogal eens wordt geschetst, is onterecht. Dit beeld remt investeringen af en dat helpt de Nederlandse economie niet vooruit."

Lees het oorspronkelijke artikel op BNR.nl.

Meer weten over internationaal ondernemen? Klik hier.

Gepubliceerd op:
06-12-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Eindelijk, vakantie! Dat heb je wel verdiend als ondernemer. Maar als jij lekker op vakantie bent, wie let er dan op de spullen die achterblijven in jouw bedrijf of in je bestelbus?

Zo bescherm je jouw spullen tijdens de vakantie

Goed voorbereid op vakantie gaan
Goed voorbereid op vakantie gaan

Huisvesting

Of je ervoor kiest om eerst vanuit huis te werken of direct op zoek te gaan naar een bedrijfspand, hangt af van meerdere factoren. Zo speelt jouw branche hierbij zeker een rol, maar kijk je ook naar de grootte van het bedrijf en of je personeel in dienst wilt nemen. Hier vind je informatie over wat er zoal komt kijken bij het vinden van een leuk kantoor, mooie praktijk of grote werkruimte. Populaire artikelen over huisvesting zijn:


Liever voorlopig flexwerken? Hier vind je een overzicht van de bekendste flexwerkplekken.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.