marieke

Steeds meer mensen werkzaam op woonadres

In Nederland werken steeds meer mensen vanaf hun woonadres. In 2013 ging het om zo’n 1.077.000 mensen. Ten opzichte van een jaar eerder is dat een stijging van veertigduizend mensen. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Werken vanuit huis heeft in de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Deels valt dat te verklaren door de populariteit van Het Nieuwe Werken. Als gevolg hiervan werken steeds meer vaste werknemers thuis of in een flexibel kantoor. ZZP’ers dragen echter ook een steentje bij aan deze ontwikkeling. Veel starters zeggen namelijk het kantoor van hun werkgever vaarwel en starten een bedrijf aan huis.

Het merendeel van de mensen blijkt structureel vanuit de eigen woning te werken of op verschillende plekken, waarbij de woning als uitvalsbasis wordt gebruikt. Het CBS telde vorig jaar 931.000 thuiswerkers die aan deze definitie voldoen. Daarnaast werkten 146.000 mensen in een aparte ruimte die hoort bij de woning. Dan gaat het bijvoorbeeld om een fysiotherapeut die een praktijk aan huis heeft.

Gepubliceerd op:
24-07-2014

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Waarde ≠ prijs: twee begrippen die vaak door elkaar heen gebruikt worden, maar die je zeker niet met elkaar moet verwarren. In dit artikel legt KHN uit hoe je tot een concrete waardebepaling van jouw horecaconcept kunt komen.

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN
Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN

Startende ondernemers werken in eerste instantie vaak vanuit huis. Als je een bedrijfspand nodig hebt, nog aan het groeien bent en niet over de middelen beschikt om een pand te kopen, ligt huren voor de hand.

bedrijfspand huren onderhandelen voorwaarden
bedrijfspand huren onderhandelen voorwaarden

Huisvesting

Of je ervoor kiest om eerst vanuit huis te werken of direct op zoek te gaan naar een bedrijfspand, hangt af van meerdere factoren. Zo speelt jouw branche hierbij zeker een rol, maar kijk je ook naar de grootte van het bedrijf en of je personeel in dienst wilt nemen. Hier vind je informatie over wat er zoal komt kijken bij het vinden van een leuk kantoor, mooie praktijk of grote werkruimte. Populaire artikelen over huisvesting zijn:


Liever voorlopig flexwerken? Hier vind je een overzicht van de bekendste flexwerkplekken.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.