Zelfstandige ondernemers online

IkGaStarten is vernieuwd!

Dit is hét moment om even goed rond te kijken op IkGaStarten. De site is vernieuwd en je vindt er veel inspiratie voor 2018. Lees nog gemakkelijker onze ondernemerstips op je smartphone; vind sneller wat je zoekt en laat direct weten wat je van onze artikelen vindt.

1. Mobile friendly

Aan de slag met je bedrijf op je smartphone, dat kan nu nog gemakkelijker. IkGaStarten heeft een nieuw design, dat beter aansluit op de wens van startende ondernemers: mobile friendly. Ofwel: gemakkelijk lezen en klikken op je mobiel. Desite is helemaal responsive (alles schaalt mee met je scherm) en je kunt overal makkelijk swipen en scrollen.

2. Snel vinden wat je zoekt

Hoe maak ik een goed ondernemingsplan? Hoe vind ik geld voor mijn plannen? Hoe bedenk ik een goede bedrijfsnaam? Of hoe zijn anderen eigenlijk gestart? Alle belangrijke onderwerpen voor startende ondernemers vind je snel en duidelijk terug op de website en in het nieuwe uitklapmenu. Klik of tap op de 3 streepjes links bovenin en kijk gerust rond.

3. Fris en duidelijk

De site heeft ook een nieuwe look & feel. De ontwerpers hebben hierbij goed gekeken naar de wens van bezoekers voor meer gemak op mobiel en tablet. De lettertypes, kleuren en beelden zijn aangepast aan de manier waarop onze bezoekers informatie graag zoeken en lezen. En dat is vaak on-the-go, want ondernemers zijn doeners.  

4. Van de Rabobank, voor startende ondernemers

IkGaStarten is een initiatief van de Rabobank. Dat zie je nog beter terug in het nieuwe design. De Rabobank helpt startende ondernemers met nuttige informatie via IkGaStarten.nl, adviseurs bij jou in de regio en met ondernemersevents in het land. Daarnaast krijgen ondernemers startersvoordeel bij het afsluiten van een zakelijke rekening, hulp bij het vinden van een financiering en inzicht in bedrijfsrisico’s en oplossingen daarvoor. De Rabobank helpt je zo om sterk van start te gaan.

Wat vind jij van het nieuwe IkGaStarten?

Wij zijn natuurlijk benieuwd wat je vindt. Heb jij nog vragen? Wil je laten weten wat je wel (of juist niet) goed vindt aan het nieuwe IkGaStarten? En zijn er wellicht pagina's die nog niet optimaal werken? Feedback is altijd welkom! Laat een reactie achter op Facebook of Twitter of gebruik het duimpje onderaan dit bericht.

Gepubliceerd op:
07-12-2017

Wat vind je van dit artikel?

x20
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Je hebt de stap genomen om te starten als zzp’er, maar wat komt hier allemaal bij kijken? Een spoedcursus zzp'er worden aan de hand van vijf basisvoorwaarden: van een ondernemingsplan tot het openen van een zakelijke rekening.

Starten als zzp'er
Starten als zzp'er

Bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn:

 1. De laatste ontwikkelingen checken in jouw branche
 2. Het schrijven van een ondernemingsplan
  Probeer het Business Model Canvas
 3. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
 4. Uitzoeken wat voor ondernemer je bent voor de belasting​
 5. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening

Lees alle stappen in het artikel: zo begin je een eigen zaak.

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 1.600 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.