Inspirerende verhalen van ondernemers op IkGaStarten

Inspirerende verhalen van ondernemers op IkGaStarten

Van hoge pieken tot diepe dalen: hoe hebben andere ondernemers de start van hun bedrijf beleefd? Achter de oprichting van bedrijven gaan immers vaak mooie verhalen schuil. Bijzondere ervaringen en ondernemerslessen die het waard zijn om te delen met de starters van nu. In de rubriek Startersverhalen portretteren daarom wij regelmatig ondernemers met een inspirerend verhaal.

En of iemand nou in de zakelijke dienstverlening, onderwijsbranche of horeca een bedrijf is gestart: in iedere branche zijn er wel ondernemers te vinden die over hun ervaringen willen vertellen. Hieronder vind je vast een selectie van een paar leuke Startersverhalen.

Danique Wiltink | Nimbles

Danique Wiltink | Nimbles

Danique Wiltink gooide met Nimbles niet alleen de markt voor studiebegeleiding overhoop, maar ze kannibaliseerde ook direct haar eigen bijlesinstituut. Op dit platform kunnen ouders een gescreende private tutor voor hun kind vinden. ‘Binnen vijf jaar willen we een miljoen leerlingen meer zelfvertrouwen geven met behulp van een private tutor.’
Lees het hele interview met Danique

Rens van den Berg | Social Deal

De start van Rens van den Berg | Social Deal - home

Een aantal jaar geleden schoten de online platforms met kortingsdeals als paddenstoelen uit de grond. Waar velen weer omvielen, staat het Social Deal van Rens van den Berg en Bart Oosterholt nog altijd fier overeind. Sterker nog: ze zijn uitgegroeid tot marktleider. Hun geheim: hyperlokale deals en hart voor de zaak: 'Wij garanderen kwaliteit.'
Lees het hele interview met Rens

Erik van Gangelen | Justnuts

Erik van Gangelen | Just Nuts

De zoektocht naar een verantwoord tussendoortje eindigde voor Erik van Gangelen met de oprichting van zijn bedrijf justnuts. In zijn eigen keuken ontwikkelde hij bars die '100 procent biologisch zijn, geen onzin bevatten en glutenvrij zijn'. Zijn sprong in het diepe pakte goed uit: inmiddels zijn de repen van justnuts door heel Nederland te vinden.
Lees het hele interview met Erik

Lisanne van Zwol | Kromkommer

Lis

Met Kromkommer probeert Lisanne van Zwol (26) mensen op een luchtige en positieve manier bewust te maken van voedselverspilling. Na een lange testfase werd het juiste businessmodel gevonden: soep maken van kwalitatief goede, maar 'gekke groenten'. Haar ambitie? Dat de voedselketen uiteindelijk zo is ingericht dat vraag en aanbod beter op elkaar is afgestemd en dat er niet meer wordt afgekeurd op looks.
Lees het hele interview met Lisanne

Florian Schneider | Nerdalize

De start van Florian Schneider | Nerdalize

Florian Schneider vond met Nerdalize het gat in de markt: het bedrijf benut de warmte die vrijkomt van computerservers om huizen te verwarmen. Ze ontwikkelden hiervoor servers die eruitzien én werken als een radiator. Door het efficiënte gebruik van energie levert een eRadiator voor alle partijen forse besparingen op. Het doel? 'Van Nederland een cloud powerhouse maken.'
Lees het hele interview met Florian

Meer lezen?

Bekijk hier een overzicht van alle Startersverhalen op IkGaStarten.

Gepubliceerd op:
24-04-2017

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn:

  1. De laatste ontwikkelingen checken in jouw branche
  2. Het schrijven van een ondernemingsplan
    Probeer het Business Model Canvas
  3. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  4. Uitzoeken wat voor ondernemer je bent voor de belasting​
  5. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening

Lees alle stappen in het artikel: zo begin je een eigen zaak.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.610 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.