marieke

Aantal Amerikaanse startups gedaald in 2011

Hoewel het aantal startups in de Verenigde Staten daalde in 2011 ten opzichte van het voorgaande jaar, kwam het percentage gestarte Amerikaanse bedrijven nog wel boven het niveau uit van voor de crisis. Dat blijkt uit de recentste index van de Ewing Marion Kauffman Foundation.

De Ewing Marion Kauffman Foundation is een grote non-profit organisatie die ondernemerschap stimuleert. Uit deze index blijkt overigens wel dat het aantal mensen dat voor zichzelf begint vaker alleen blijft werken. Dat zou een negatief effect hebben op zowel het creëren van werkgelegenheid in de VS als het herstel van de economie.

Werkloosheid

Er kwamen met name veel starters bij in de leeftijd van 45 tot 54 en twintig tot 34 jaar. Onder de nieuwe Amerikaanse ondernemers bevindt zich een aanzienlijk aantal dat zich genoodzaakt voelde om voor zichzelf te beginnen. "De recessie heeft veel mensen gedwongen voor zichzelf te beginnen vanwege de hoge werkloosheid", aldus een van de onderzoekers. "Door de economische onzekerheid zijn ze voorzichtiger geworden en kiezen ze ervoor zelfstandig te werken."

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
27-03-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.