marieke

Amerikaans MKB komt makkelijker aan krediet

In tegenstelling tot Nederlandse ondernemers kunnen Amerikaanse bedrijfseigenaars nog steeds voor meer krediet aankloppen bij banken. De kredietverlening bereikte afgelopen november zelfs het hoogste niveau in bijna vier jaar, zo blijkt uit een recente index van persbureau Reuters en financiële dienstverlener Paynet.

De onderzochte index ging met ruim tien punten omhoog en kwam uit op 106,4 punten. Dat is zowel het hoogste niveau sinds februari 2008 als een aanzienlijke stijging van achttien procent ten opzichte van november 2010.

Leningen

Reuters stelt aan de hand van deze resultaten dat de economie in het land weer aan het aantrekken is. "We komen in een nieuwe fase van de conjunctuur", aldus Paynet-oprichter Bill Phelan. "Bedrijven gokken op de toekomst met meer investeringen." In Europa staan de zaken er heel anders voor. Hier is het voor MKB-ondernemers juist lastiger geworden om een lening te krijgen. Hoewel Europese banken nog wel meer uitleenden in november, nam de groei behoorlijk af. In Nederland daalde het leenpercentage met 0,2 procent.

Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
05-01-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.