marieke

Brabant populair bij buitenlandse bedrijven

Steeds meer buitenlandse bedrijven vestigen zich in Brabant met een centrum voor Research & Development (onderzoek en ontwikkeling). Volgens de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft dit te maken met de toenemende 'hightech uitstraling' van de provincie Brabant. Vooral bij de sectoren elektronica, medische technologie, zonne-energie en computerchips is Brabant populair.

In 2010 verwelkomde Brabant 24 nieuwe vestigingen van buitenlandse bedrijven. Die waren samen goed voor 492 nieuwe directe arbeidsplaatsen en voor een bedrag van 102 miljoen euro aan investeringen. Ook in 2009 kwamen er al 25 nieuwe buitenlandse bedrijven naar de provincie. Het aantal arbeidsplaatsen lag toen hoger, 663 banen, maar het investeringsniveau was met 48 miljoen in 2009 een stuk lager.

 

Gepubliceerd op:
15-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.