marieke

Canada beste zakenpartner voor Nederland

Canada is het beste land om zaken te doen, zo blijkt uit de Best Countries for Business-lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes. Canada verdringt daarmee Denemarken van de eerste plaats van deze jaarlijkse rangschikking van Forbes, die wordt opgesteld op basis van factoren van innovatie, belasting, technologie en concurrentie.

De opmars van Canada is mede te danken aan de economische malaise in Europa en de Verenigde Staten. De Canadese economie staat er wat dat betreft een stuk beter voor. De banken hebben hier dankzij hun conservatieve leengedrag aan bijgedragen en ook de belastingdruk is omlaag gegaan.

Nederland zakt

Nederland zakte op de lijst van de 13e naar de 15e plaats. Positieve punten zijn de lage werkloosheid en inflatie. Ook speelt Nederland een belangrijke rol op de Europese transportmarkt. Nederland is overigens de op een na grootste investeerder in Canada, terwijl Canada de op zes na grootste investeerder in Nederland is.

lees het hele artikel op NUzakelijk

Gepubliceerd op:
11-10-2011

Wat vind je van dit artikel?

x3
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.610 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.