marieke

'Deadline Europese btw-teruggaaf nadert'

Veel Nederlandse ondernemers die in 2012 namens hun bedrijf omzetbelasting (btw) hebben betaald in een ander land van de Europese Unie, weten niet dat ze deze btw kunnen terugvragen. Maar dat moeten zij dan wel voor de deadline van 30 september aanstaande hebben gedaan. Een deadline die bij een grote groep ondernemers niet bekend is.

Hiervoor waarschuwde advies- en accountantorganisatie Flynth eerder deze week. De in 2012 betaalde btw kan dus worden teruggevraagd tot en met 30 september 2013. Flynth benadrukt wel dat wanneer ondernemers die dit nog niet eerder hebben gedaan, hiervoor sinds begin 2010 toegang moeten krijgen tot een apart portaal van de Belastingdienst. Daarvoor moeten ondernemers eerst bij de fiscus dus speciale inlogcodes aanvragen, aldus de advies- en accountantorganisatie.

Inloggegevens aanvragen

"Intermediairs kunnen het verzoek tot teruggave ook indienen", legde een woordvoerder uit in de Financiële Telegraaf. "Maar de speciale inloggegevens heb je daarvoor sowieso nodig. Vraag deze dus zo snel mogelijk bij de Belastingdienst aan." Volgens Flynth kan de aanvraagprocedure uiterlijk tot vier weken in beslag nemen.

Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf

Gepubliceerd op:
29-08-2013

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Ga jij starten met exporteren? Dan is het goed om te weten dat je als ondernemer aan diverse nationale én internationale regels moet voldoen. In dit artikel hebben wij de belangrijkste voorwaarden voor je op een rij gezet.

Starten met exporteren: zo doe je dat
Starten met exporteren: zo doe je dat

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent? Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:


Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.