marieke

Europese Commissie wil ondernemerschap stimuleren

Door de opgelopen werkloosheid zou het goed zijn voor Europa wanneer het aantal ondernemers in de Europese Unie aanzienlijk toeneemt. Als het aan de Europese Commissie ligt, komen er in de nabije toekomst dan ook een hoop ondernemers bij. Om dit te bereiken, wil de Commissie een actieplan lanceren.

Hoewel een groot deel van de Europeanen aangeeft te dromen van een eigen bedrijf (45 procent), heeft slechts elf procent die stap ooit gezet en is daadwerkelijk ondernemer. Uit gegevens van de Commissie blijkt dat met name startups veel werkgelegenheid creëren; jonge bedrijven zorgen jaarlijks voor 4,1 miljoen nieuwe banen in Europa.

Plan van aanpak

Op het gebied van ondernemerschap zou Europa een voorbeeld kunnen nemen aan de Verenigde Staten, waar meer dan de helft van de burgers (55 procent) ondernemer wil worden. Deze achterstand wordt veroorzaakt door verschillende structurele, administratieve en culturele factoren. De Commissie wil hier iets aan doen en gaat de komende maanden onderzoeken wat er precies speelt onder burgers en belanghebbenden. Uiteindelijk moet daar een plan van aanpak uit voortkomen, dat ondernemerschap in Europa moet stimuleren.

Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
19-07-2012

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.