marieke

Europese Commissie wil ondernemerschap stimuleren

Door de opgelopen werkloosheid zou het goed zijn voor Europa wanneer het aantal ondernemers in de Europese Unie aanzienlijk toeneemt. Als het aan de Europese Commissie ligt, komen er in de nabije toekomst dan ook een hoop ondernemers bij. Om dit te bereiken, wil de Commissie een actieplan lanceren.

Hoewel een groot deel van de Europeanen aangeeft te dromen van een eigen bedrijf (45 procent), heeft slechts elf procent die stap ooit gezet en is daadwerkelijk ondernemer. Uit gegevens van de Commissie blijkt dat met name startups veel werkgelegenheid creëren; jonge bedrijven zorgen jaarlijks voor 4,1 miljoen nieuwe banen in Europa.

Plan van aanpak

Op het gebied van ondernemerschap zou Europa een voorbeeld kunnen nemen aan de Verenigde Staten, waar meer dan de helft van de burgers (55 procent) ondernemer wil worden. Deze achterstand wordt veroorzaakt door verschillende structurele, administratieve en culturele factoren. De Commissie wil hier iets aan doen en gaat de komende maanden onderzoeken wat er precies speelt onder burgers en belanghebbenden. Uiteindelijk moet daar een plan van aanpak uit voortkomen, dat ondernemerschap in Europa moet stimuleren.

Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
19-07-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent? Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:


Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.