marieke

'Europese markten moeten zich meer openstellen'

Als het aan minister Maxime Verhagen ligt, zullen Europese landen in de toekomst hun markten verder openstellen voor ondernemers uit andere Europese landen. Verhagen vindt dat andere landen een voorbeeld kunnen nemen aan Nederland door bijvoorbeeld de administratieve eisen voor buitenlandse ondernemers die een BV willen oprichten te versoepelen.

Dit stelde Verhagen eind vorige week op een bijeenkomst waar, in aanwezigheid van onder anderen eurocommissaris Michel Barnier, werd stilgestaan bij het twintigjarig bestaan van één interne Europese markt. De minister benadrukte daarnaast dat deze centrale markt veel banen en inkomsten heeft opgeleverd. Desalniettemin blijft het belangrijk dat landen zoeken naar maatregelen om onnodige belemmeringen voor Europese ondernemers weg te nemen.

Groei

"Nederland loopt voorop in het wegnemen van onnodige belemmeringen voor Europese ondernemers", aldus Verhagen, "Als andere lidstaten het Nederlandse voorbeeld volgen, kunnen we nog veel meer profiteren van de interne markt." Hij becijferde dat de Europese eenwording de Nederlandse economie sinds 1992 vier tot zes procent economische groei extra heeft opgeleverd. Per Nederlander zou dat neerkomen op een jaarlijkse tweeduizend euro extra aan inkomen.

Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
23-10-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent? Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:


Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.455 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.