marieke

Export groeit 7 procent in januari

In januari van dit jaar is het volume van de Nederlandse export met 7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De import steeg met 6 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De totale waarde van de export bedroeg in de eerste maand van het jaar 32,4 miljard euro, dat is een groei van bijna 21 procent ten opzichte van januari 2010. De totale waarde van de import steeg met 19 procent, tot 29,4 miljard.

Handelsoverschot
Het handelsoverschot kwam uit op 3,1 miljard, en dat is een groei van 900.000 euro ten opzichte van januari vorig jaar. Met name de export naar niet-EU-landen steeg in januari.

Exportvolume
De genoemde groei van het exportvolume in januari volgt op een eerdere toename van 11 procent in december 2010. Het handelsoverschot lag in december op 3,2 miljard; dat is een groei van 1,2 miljard ten opzichte van een jaar eerder.

 

Gepubliceerd op:
15-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.