marieke

Export groeit fors door

De export van producten uit Nederland is in juli van dit jaar met 13 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Hierdoor kwam het volume van de export voor het eerst sinds de recessie ruim uit boven het niveau van twee jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook de import maakte een forse groei door; deze steeg in juli met bijna 15 procent en kwam daarmee ook ruim boven het niveau van vlak voor de crisis. Het was de vierde maand op rij waarin de import sterker groeide dan de export.

De totale waarde van de export kwam uit op 30,6 miljard euro. Dat is bijna 18 procent meer dan een jaar eerder. De importwaarde steeg met ruim 20 procent, tot 27,5 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg daarmee 3,1 miljard euro, en dat is evenveel als in juli 2009.

Overweegt u ook om producten te gaan exporteren? Kijk dan eerst eens hier.

 

Gepubliceerd op:
14-09-2010

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Ga jij starten met exporteren? Dan is het goed om te weten dat je als ondernemer aan diverse nationale én internationale regels moet voldoen. In dit artikel hebben wij de belangrijkste voorwaarden voor je op een rij gezet.

Starten met exporteren: zo doe je dat
Starten met exporteren: zo doe je dat

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent? Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:


Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 4.748 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.