marieke

'Exporteurs richten zich te weinig op opkomende markten'

Zowel de overheid als MKB-Nederland zijn van mening dat Nederlandse exporteurs zich intensiever zouden moeten richten op opkomende markten buiten Europa. Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken maakt zich zorgen over de recente ontwikkelingen op dit gebied.

Dit verklaarde de bewindsman afgelopen woensdag samen met MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel op een ondernemerscongres in Brabant. Rosenthal stelde dat het Nederlands MKB veel kan bereiken in opkomende economieën buiten ons eigen continent, zoals China, Brazilië en India. Hij herinnert MKB-ondernemers eraan vooral gebruik te maken van de mogelijkheden die die Nederlandse overheid biedt om in het buitenland contacten te leggen.

Export

Momenteel is zeventig procent van de Nederlandse export gericht op omringende landen, maar: "Ambassades kennen de lokale markt, de cultuur en de voetangels en klemmen", benadrukt de minister. "Ze kunnen kansen signaleren en deuren openen bij lokale overheden. Dus als u de stap naar die nieuwe markt gaat zetten, klop dan aan bij de posten. Ze zijn ervoor."

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
22-06-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.