Financiële bijdrage voor exporterende bedrijven

De overheid is van plan om exporterende bedrijven, of ondernemingen die de export van hun product proberen op te zetten, vaker een financiële bijdrage te geven. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken afgelopen woensdag bekend.

Het gaat hierbij om twee maatregelen. Er komt een financiële vergoeding voor bedrijven die aanwezig willen zijn op belangrijke beurzen en bijeenkomsten in het buitenland. Daarnaast kunnen ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB), die een testproduct moeten maken om exportorders te krijgen, straks rekenen op een bijdrage van de overheid. Staatssecretaris Henk Bleker heeft hiervoor zes miljoen euro gereserveerd.

Exportpositie

De staatssecretaris heeft onderzoek laten doen naar de huidige exportpositie van Nederland en die van andere landen. Hieruit kwam naar voren dat Duitsland, Denemarken en Frankrijk meer kredietverzekeringen en exportfinanciering aanbieden dan in ons land het geval is. Volgens Bleker is het echter niet zo dat de activiteiten van de Nederlandse overheid niet onderdoen voor andere landen. De staatssecretaris noemt onder andere de Nederlandse ambassades en de missies die de overheid organiseert.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
07-09-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.