marieke

IBM steekt wereldwijd 1 miljard dollar in MKB

IBM Global Financing, een onderdeel van het technologische bedrijf IBM dat zich specialiseert in leasing en leningen, gaat wereldwijd 1 miljard dollar investeren in financieringsactiviteiten voor het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Door deze vaak renteloze leningen wordt het voor meer MKB-bedrijven mogelijk om technologische functionaliteit van IBM aan te schaffen, zoals cloud computing-oplossingen.

Innovatiekracht

Het doel van IBM is om met deze investering de innovatiekracht van het MKB te stimuleren en mede daardoor de economische groei te bevorderen. Volgens de multinational kan het MKB een stevige financiële basis en middelen om groei te stimuleren goed gebruiken. IBM gaat flexibele leasing- en leenformules aan te bieden, in sommige gevallen met nul procent rente over een periode van een jaar en zonder aanbetaling.

Lees het hele artikel op de website van Computable.

Gepubliceerd op:
14-09-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.