Internationalisering vergroot kansen bedrijf

1 min  leestijd
903
Image

Buitenlandse ondernemingen met vestigingen in Nederland hebben in ons land een grotere overlevingskans, al wordt deze groter wanneer Nederlandse bedrijven vanaf het begin handel drijven met het buitenland. Dat bleek vorige week uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2011 bestaat nog 56 procent van de Nederlandse bedrijven die in 2007 zijn opgericht. Bij de buitenlandse bedrijven in ons land ligt dat percentage op 62 procent, aldus het onderzoeksbureau. Dit hangt onder meer samen met het feit dat buitenlandse bedrijven vaker groter starten en kunnen terugvallen op kapitaal van het moederbedrijf, zo blijkt uit de Internationalisation Monitor 2012.

Buitenland

Startende Nederlandse ondernemers die al in het jaar van oprichting starten met het drijven van handel met het buitenland hebben een grotere kans op overleven dan bedrijven die niet internationaal opereren. Van de opgerichte Nederlandse bedrijven in 2007 die in hun eerste levensjaar importeren en exporteren bestaat 71 procent nog na vijf jaar. Van de bedrijven zonder internationale handel bestaat na diezelfde periode nog 55 procent, aldus het CBS.

Lees het hele bericht op CBS.nl.

Image
zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Open je rekening online of in de app al in 5 minuten

1e halfjaar € 0,00

Meer over internationaal

Meer over internationaal