marieke

Londen maakt zich klaar voor StartUp Games

Mensen kunnen dit jaar niet alleen voor de Olympische Spelen in Londen terecht. De Britse hoofdstad zal in september namelijk ook het toneel zijn voor de StartUp Games, waar technische startups ideeën voor hun bedrijf mogen pitchen voor Britse juryleden en potentiële investeerders.

Het zakelijke evenement is een initiatief van de Britse overheid, die graag zou zien dat meer technologiestartups zich vestigen in Londen. Om die reden gaat Premier Cameron persoonlijk startende bedrijven uitnodigen om mee te doen aan de Startup Games. Participerende startups maken kans op de titel 'meest veelbelovende startup'. Inschrijven voor dit evenement kan vanaf deze maand, de StartUp Games zelf vinden in september 2012 plaats.

Kennisuitwisseling

Initiatiefnemers benadrukken dat het vooral ook een kans is voor kleinere bedrijven om in contact te komen met grotere bedrijven voor kennisuitwisseling en investeringen. Michael Hayman, medeoprichter van StartUp Britain: "Het houden van de StartUp Games is een unieke mogelijkheid om het hoogste kaliber van ondernemers bij elkaar te brengen."

Lees het oorspronkelijke artikel op Nuzakelijk.

Gepubliceerd op:
02-03-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.