marieke

'Meer ondernemers in slim land'

Het gemiddelde IQ van een land draagt aanzienlijk bij aan de succesfactor van ondernemerschap. Hoe hoger het gemiddelde IQ, des te beter een land scoort op het gebied van ondernemerschap, zo blijkt uit recent onderzoek van de George Mason University.

Voor dit onderzoek werden de gemiddelde IQ-score van zestig landen naast de zogenaamde GEDI-scores gelegd, waarmee de activiteit op het gebied van ondernemen wordt vergeleken. Uit eerder onderzoek bleek al dat landen die een hogere productiviteit van de beroepsbevolking kennen, over het algemeen beter scoren op IQ-testen. Daarnaast blijkt intelligentie een belangrijke graadmeter te zijn bij het voorspellen van de economische groei van een land.

Azië

In dit onderzoek gooiden met name Singapore en Hongkong hoge ogen, zij bereikten met een score van 108 punten de eerste plaats. Korea was een goede tweede met 106 punten. Naast Azië deed ook Europa het niet slecht; Nederland zat met honderd punten op hetzelfde niveau als Noorwegen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zuid-Afrika deed het minder goed; het Afrikaanse land was met 72 punten de hekkensluiter van de lijst.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
21-05-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.