marieke

Meer vraag naar bouwvakkers in Vlaanderen

In de huidige tijd kan het voor Nederlandse arbeidskrachten in de bouw af en toe lastig zijn om nieuwe opdrachten binnen te halen, maar bij onze zuiderburen is in deze sector nog wel voldoende werk beschikbaar. Vlaanderen is wegens een groeiend tekort aan werknemers namelijk dringend op zoek naar Nederlandse bouwvakkers en ingenieurs.

De reden dat Nederlandse bouwprofessionals zo populair zijn in Vlaanderen heeft vooral te maken met het feit dat wij dezelfde taal spreken. "Ik denk dat we hier een win-win situatie kunnen genereren", aldus Mark Dylan, de directeur-generaal van de Vlaamse aannemersorganisatie VCB, vrijdag in een interview op BNR. Dylan is van mening dat er de laatste jaren in de Vlaamse bouwsector steeds meer nieuw personeel nodig is. Het aantal opdrachten in Vlaanderen blijft constant, terwijl steeds meer werknemers met pensioen gaan.

Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
15-01-2013

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.