marieke

MKB Nederland: 'Ondernemers steunen Europa'

Het overgrote deel van de Nederlandse ondernemers steunt Europa massaal. Maar liefst 81 procent vindt het behoud van de eurozone essentieel voor de welvaart van ons land. Dat stelt althans MKB Nederland op basis van de resultaten van Ondernemersstem.nl.

Ondernemersstem.nl is de stemwijzer van MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en een aantal brancheorganisaties, die voorafgaand aan de Tweede Kamer-verkiezingen van 12 september door ruim dertienduizend ondernemers is ingevuld. Hieruit blijkt dat Europa van belang blijft voor ondernemend Nederland. Bijna driekwart van de respondenten geeft daarnaast aan dat de eurozone wel moet worden versterkt door een bankenunie met Europees toezicht en sancties.

Lastenontwikkeling

In het bericht schrijft MKB Nederland ook over andere opvallende resultaten uit deze op ondernemers gerichte stemwijzer. Zo zijn bedrijfseigenaars veelal van mening dat de lastenontwikkeling echt niet verder mag worden verhoogd. Daarnaast vinden de ondernemers dat het nieuwe kabinet de WW-duur (nu minimaal drie en maximaal 38 maanden) moet verkorten.

Minder bureaucratie

Een andere belangrijke uitkomst uit deze stemwijzer is uiteindelijk weinig verrassend te noemen. Nederlandse ondernemers willen namelijk de ruimte krijgen om te doen waar ze goed in zijn zonder daarbij teveel gehinderd te worden door regelgeving en bureaucratie. Bijna negentig procent van de deelnemers vindt dan ook dat er stevige en ambitieuze doelstellingen nodig zijn om de regelgeving te beperken. Als het aan 88 procent van deze ondernemers ligt, wordt er ook flink gesneden in het aantal overheidslagen.

Bron: MKB Nederland

Gepubliceerd op:
14-09-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.