marieke

Nederlandse bloemen- en plantenexport in de lift

Het gaat steeds beter met de Nederlandse export. Traditionele Hollandse exportproducten, waaronder bloemen en planten, raken weer in trek bij het buitenland. Met name Oost-Europese landen hebben meer oog voor onze groene handelswaar.

Dat meldt De Telegraaf. Uit cijfers van het Hoofdbedrijfschap agrarische groothandel (HBAG) in Aalsmeer blijkt dat de exportwaarde van bloemen en planten in juli met negen procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Welvaart

De bloemen- en plantenexport profiteert onder meer van het stijgende welvaartsniveau in Oost-Europese landen zoals Rusland. "Vergeleken met tien jaar geleden is Rusland een stuk welvarender, door de gestegen olieprijzen.", aldus een woordvoerder van Bloemenbureau Holland. "Wat je ziet is dat de verkoop van een welvaartsproduct zoals bloemen, die zich eerst concentreerde in Moskou en Sint-Petersburg, daardoor uitwaaiert naar andere steden."

Bloemenland

Deze ontwikkeling in Oost-Europa is gunstig voor Nederlandse exportbedrijven en bloementelers. "Wij weten ons daar te onderscheiden als bloemenland met kwaliteitsproducten. De consument heeft bij ons langer plezier van z'n nieuw gekochte bloemetjes en plantjes en krijgt waar voor z'n geld."

Gepubliceerd op:
16-08-2011

Wat vind je van dit artikel?

x3
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.