MKB ondernemer bloemist

'Special Envoy-ambassadeur helpt het MKB verder'

Startende ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen volgend jaar rekenen op ondersteuning van een speciale ambassadeur. De zogenoemde 'Special Envoy' moet MKB'ers een handje gaan helpen bij de groei van hun onderneming. Dit maakte minister Kamp van Economische Zaken afgelopen tijdens Prinsjesdag bekend.

Een belangrijke taak van de Special Envoy-ambassadeur is het versterken van de positie van Nederlandse startende ondernemers in andere landen. Daarnaast kijkt de ambassadeur naar mogelijkheden om buitenlandse ondernemers te stimuleren om hun bedrijf in Nederland te vestigen.

Toekomstfonds

Andere maatregelen die het kabinet gaat nemen om het ondernemers makkelijker te maken, is het oprichten van een Toekomstfonds, waardoor tweehonderd miljoen euro aan startkapitaal beschikbaar komt. Dit fonds richt zich primair op innovatieve projecten en toepassingsgericht onderzoek.

Meer weten over wat het kabinet naar aanleiding van Prinsjesdag voor ondernemers in petto heeft? Lees het artikel Dit zijn de belangrijkste kabinetsplannen voor ondernemers.

Gepubliceerd op:
22-09-2014

Wat vind je van dit artikel?

x5
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.