marieke

Tips voor ondernemers die internationaal ondernemen

De stap om internationaal te gaan ondernemen is voor veel ondernemers groot. MKB Servicedesk heeft een tweede boek geschreven in de reeks 'Eerste hulp bij'. Met de publicatie 'Eerste Hulp bij Internationaal Ondernemen' geeft de organisatie ambitieuze ondernemers net dat ene zetje om ook over de grens te willen gaan.

Het naslagwerk geeft antwoord op een aantal prangende vragen, waaronder: waar liggen kansen, waar valkuilen. Zijn er concurrenten? Hoe zit het met wet- en regelgeving, logistiek, BTW? Daarnaast staan de ervaringsverhalen van andere internationaal georiënteerde ondernemers in het boek.

Kansen

MKB Servicedesk schreef dit e-book in samenwerking met MKB-Nederland en TNT Express. Al eerder werkten zij samen door het organiseren van een aantal webseminars rond dit thema. Internationaal ondernemen is namelijk een 'hot topic': in het buitenland liggen namelijk volop kansen, ook of juist in deze economisch minder florissante tijden.

Lees hier het hele artikel en bestel dit gratis e-book op MKBservicedesk.nl.

Gepubliceerd op:
05-03-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.