marieke

Toename verkoop detailhandel in eurozone

De verkoop in de detailhandel zit in de lift. Detailhandelaren in de eurozone deden in juni 2011 aanzienlijk betere zaken dan in de maand daarvoor, zo blijkt uit recente cijfers van Eurostat.

De verkoop van winkeliers steeg afgelopen juni met 0,9 procent en dat is meer dan de 0,5 procent die economen eerder hadden voorspeld. De stijging van juni was een behoorlijke verbetering ten opzichte van het tegenvallende mei 2011. Toen werd er juist 1,3 procent minder verkocht dan in april van dit jaar.

Toename in afzet

Internationaal gezien was Duitsland verantwoordelijk voor de sterkste stijging, waar detailhandelaren de afzet met ruim 6 procent zagen toenemen. In Litouwen, Zweden en Oostenrijk bedroeg de groei respectievelijk 3,3, 3 en 2,4 procent. Daarentegen daalde de verkoop in België en Spanje met 4,3 en 8,3 procent. Cijfers over de Nederlandse detailhandel in juni waren nog niet beschikbaar.

Gepubliceerd op:
05-08-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.