marieke

Verhagen wil ondernemers meenemen naar Irak

Als het aan minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ligt, zijn internationaal georiënteerde ondernemers straks vaker te vinden in Irak. Volgens de minister liggen er in dit land kansen voor het Nederlands bedrijfsleven. Hij wil een groep Nederlandse ondernemers meenemen op een handelsmissie.

Volgens Verhagen heeft Irak de potentie om een grote speler te worden. Nederlandse bedrijven zouden onder meer kunnen bijdragen aan ontwikkelingen op het gebied van onder andere energie, water en woningbouw. Om die reden gaat de minister de komende tijd peilen of er voldoende belangstelling is onder ondernemers om op een handelsmissie te gaan naar het land.

Veiligheid

Als het om veiligheid gaat, heeft de Irakese overheid beloofd dat Nederlandse investeringen beter zullen worden beschermd. Volgens Verhagen moeten mogelijk geïnteresseerde bedrijven op dit gebied echter meer zekerheid krijgen. Hij wil hierover dan ook verdere afspraken maken.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
09-09-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bij het importeren van producten komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo krijg je als importeur of handelsagent onder meer te maken met verschillende regels van de overheid. Lees er meer over in deze checklist.

Gouden regels van importeren
Gouden regels van importeren

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Internationaal

Overweeg jij om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen? Bijvoorbeeld door Nederlandse goederen te exporteren of omdat je voor jezelf gaat beginnen als handelsagent?

Weet dan dat je te maken krijgt met belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Bij internationaal ondernemen heb je verschillende mogelijkheden, zoals:

Zakendoen in het buitenland brengt je doorgaans in contact met lokale culturen en gebruiken. Weten wat je bijvoorbeeld in Duitsland of China wel of niet moet zeggen? Lees de tips in het artikel De do's en dont's van internationaal zakendoen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.