Coöperatie in trek bij tandartsen

1 min  leestijd
0
Image

Steeds meer tandartsen kiezen voor de coöperatie als rechtsvorm. Het Financieele Dagblad constateerde dat in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel nu vijftien tandartscoöperaties staan ingeschreven, waarvan er zich negen in de afgelopen vijf jaar hebben aangemeld.

Belangrijke reden om te kiezen voor een coöperatie, is volgens het FD het versterken van de onderhandelingspositie ten opzichte van zorgverzekeraars. Een coöperatie biedt bovendien de mogelijkheid tot samenwerking zonder dat de deelnemers veel zeggenschap over hun eigen praktijk hoeven in te leveren. Via de ledenvergadering hebben ze invloed op de coöperatie.

Aansprakelijkheid

Ook levert een coöperatie volgens het FD kostenvoordelen op, omdat materialen efficiënter kunnen worden ingekocht. Verder is het een methode om de aansprakelijkheid te beperken en kan het fiscale voordelen opleveren voor de leden-tandartsen. Huisartsen hebben de coöperatie al veel eerder ontdekt als ideale rechtsvorm. Ook bij fysiotherapeuten en apothekers is de coöperatie populair.

 

Meer over rechtsvorm

Meer over rechtsvorm

Elke week handige tips in je mailbox?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van IkGaStarten en mis geen praktische handvatten om van jouw start een succes te maken!

Sluiten