marieke

Petitie tegen vermeend misbruik Winkeltijdenwet

Vier vakbonden zijn vandaag gestart met een petitie op internet, waarin zij vragen een einde te maken aan het vermeende misbruik van de Winkeltijdenwet. De bonden zijn het er niet mee eens dat diverse plaatsen als toeristisch gebied worden aangemerkt, terwijl er nauwelijks toeristen komen. In 'toeristische gebieden' mogen de winkels namelijk op zondag open.

De petitie is een initiatief van de vakbonden CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten, RMU en christennetwerk-gmv. Zij zijn het er ook over eens dat gemeenten bij het nemen van een besluit over de zondagopenstelling teveel rekening houden met grote winkelketens en te weinig met kleine ondernemers en werknemers. Met name voor startende winkeliers kan het van groot belang zijn om gelijk behandeld te worden met eventuele concurrenten.

Mensen die het met de petitie eens zijn, kunnen die ondertekenen op www.winkelrust.nl. Eind deze maand willen de bonden de petitie aanbieden aan de Tweede Kamer, die de Winkeltijdenwet dan bespreekt.
De petitie staat vanaf vrijdag op internet, maar de officiële lancering is pas dinsdag in Amsterdam-Noord. Daar was de afgelopen tijd veel te doen over de openstelling van winkels op zondag.
 

Gepubliceerd op:
09-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Juridisch

Als startende ondernemer moet je ook een aantal belangrijke juridische zaken regelen. Denk alleen al aan het opstellen van algemene voorwaarden en inkoop- of samenwerkingscontracten. Op deze pagina's vertellen we welke juridische kwesties gangbaar zijn en hoe jij je als startende ondernemer hiertegen kunt beschermen.

  1. Stel goede algemene voorwaarden op
  2. Onderzoek de mogelijkheden van merkbescherming
  3. Weet hoe jij je kunt wapenen tegen wanbetalers

Nu populair: juridisch en ondernemen gaat hand in hand met het opstellen van contracten.

Lees de tips in de checklist: hoe stel je een juridisch contract op?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.