marieke

Wanbetalers met SMS'jes bestookt

In een poging om wanbetalers tot betaling van achterstallige rekeningen aan te zetten, gaan incassobureaus moderne communicatiemiddelen inzetten, zoals sms en e-mail. Dat maakte de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen (NVIO), Jet Creemers, bekend. Volgens Creemers moeten de incassobureaus alle middelen inzetten die geoorloofd zijn, zonder de privacy te schenden.

Het zal volgens de NVIO wel even wennen zijn voor een wanbetaler als die ineens een sms'je krijgt over een te laat betaalde rekening. Maar volgens Jet Creemers is het veel directer en persoonlijker dan een brief. Een aantal incassobureaus werkt volgens de NVIO al met het versturen van SMS'jes als betalingsherinnering.

De gedachte erachter is dat mensen sneller gaan betalen. De Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen constateert dat weinig mensen hun rekeningen moedwillig niet betalen. Het is volgens de NVIO vaker zo dat het 'vergeten' of 'even op de lange baan geschoven' wordt. Bij een herinnering middels SMS is de kans om de achterstallige rekening te vergeten, volgens de vereniging in ieder geval kleiner.
 

Gepubliceerd op:
03-05-2010

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Juridisch

Als startende ondernemer moet je ook een aantal belangrijke juridische zaken regelen. Denk alleen al aan het opstellen van algemene voorwaarden en inkoop- of samenwerkingscontracten. Op deze pagina's vertellen we welke juridische kwesties gangbaar zijn en hoe jij je als startende ondernemer hiertegen kunt beschermen.

  1. Stel goede algemene voorwaarden op
  2. Onderzoek de mogelijkheden van merkbescherming
  3. Weet hoe jij je kunt wapenen tegen wanbetalers

Nu populair: juridisch en ondernemen gaat hand in hand met het opstellen van contracten.

Lees de tips in de checklist: hoe stel je een juridisch contract op?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.