marieke

Media Markt helemaal niet zo goedkoop

Waar schreeuwende reclame niet toe kan leiden: Veel consumenten zijn er van overuigd dat Media Markt (Ik ben toch niet gek?) de goedkoopste leverancier van elektronicaproducten is. Maar dat blijkt helemaal niet waar. Een prijsonderzoek van de Consumentenbond heeft uitgewezen dat Media Markt en het eveneens schreeuwerig adverterende Saturn helemaal niet goedkoper zijn dan andere ketens. Ook blijken er onderling behoorlijke prijsverschillen te zijn binnen de filialen.

Voor consumenten loont het de moeite om bij verschillende winkels binnen te lopen voor de aanschaf van elektronica. De prijsverschillen tussen de verschillende ketens in Nederland kunnen oplopen tot 20 procent. De Consumentenbond keek in september naar de prijzen van digitale camera's, mp3-spelers, televisies, blu-rayspelers, koelkasten, wasmachines en afwasmachines.

Internetwinkels zijn buiten beschouwing gelaten, omdat volgens de bond de onderzochte producten nog vaak in gewone winkels worden aangeschaft.
Vooral de keten Block komt goed uit de test van de Consumentenbond. Bijna bij alle gepeilde producten is deze keten 3 tot 9 procent goedkoper dan het gemiddelde niveau van de concurrentie.

Reclame maken is ook voor veel starters een broodnodige investering in succes. Iedere onderneming vergt zijn eigen manier van aanpak op dit gebied. Schreeuwerige reclame zoals de Media Markt die verspreidt, kan in sommige gevallen de onderneming meer schade dan omzet opleveren. Overweeg dus goed welke manieren van reclame maken en acquisitie bij uw (startende) onderneming passen.
 

Gepubliceerd op:
22-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x5
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De Belastingdienst houdt sinds oktober 2019 scherper toezicht op de wet DBA. Vanaf 1 januari 2020 gaat de Belastingdienst de wet handhaven bij opdrachtgevers. Bedrijven en zzp'ers krijgen bij overtreding van de wet dan eerst een waarschuwing. Daarna kan er een boete of naheffing voor de opdrachtgever volgen.

Schijnzelfstandigheid
Schijnzelfstandigheid

Het kabinet wil een opdrachtgeversverklaring invoeren: een webmodule waarin opdrachtgevers de aard van een samenwerking met een zzp'er vastleggen. Minister Koolmees van Sociale Zaken wil dat die webmodule vanaf 2021 de wet DBA en de modelovereenkomst vervangt.

Opdrachtgeversverklaring
Opdrachtgeversverklaring

Bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn:

  1. De laatste ontwikkelingen checken in jouw branche
  2. Het schrijven van een ondernemingsplan
    Probeer het Business Model Canvas
  3. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  4. Uitzoeken wat voor ondernemer je bent voor de belasting​
  5. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening

Lees alle stappen in het artikel: zo begin je een eigen zaak.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.