marieke

Arbeidsomstandigheden

Met betrekking tot milieuzorg is het belangrijk aandacht te besteden aan de directe gevolgen (gebruik van energie, papier, water etcetera), maar ook aan de indirecte gevolgen van de dienstverlening.
 
Een voorbeeld: de milieuvervuiling die de reisbranche indirect teweeg brengt als een klant gaat reizen. Bij de aankoop en /of bouw van een nieuw kantoorpand speelt duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Worden er duurzame materialen gebruikt en is het kantoor ook met het openbaar vervoer goed te bereiken?

Good practices
• Het hebben van een bedrijfsintern milieuzorgsysteem. Energie- en papierbesparing levert kostenbesparing op en mindere belasting van het milieu. Belangrijke aandachtspunten zijn verlichting, verwarming, kantoorapparatuur en airconditioning.

• Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden voor duurzame en klimaatneutrale bouw van (kantoor)panden.

• Bij de samenstelling van het wagenpark wordt rekening gehouden met duurzaamheid (energielabel, verbruik per km, CO2-uitstoot, onderhoud).

 

Gepubliceerd op:
02-03-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x5

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.